La 20a Fira Medieval d’Oficis ha tancat les seves portes aquest diumenge 12 de novembre al Poble Vell de Súria, en una edició caracteritzada per l’increment de les recreacions històriques i les activitats de descoberta i divulgació medieval. L’afluència de visitants va ser constant des del matí del dissabte 11 de novembre, primer dia de Fira, amb el matí del diumenge com a moment amb més presència de persones.
Aquesta edició ha comptat amb la participació d’una trentena d’oficis, tallers i mostres als carrers i places del nucli antic surienc, a més d’actuacions musicals, espectacles, dansa i accions itinerants de dinamització.
Una de les novetats d’enguany ha estat la incorporació del centre d’interpretació del Museu de la Mineria, ubicat a l’edifici de Cal Sivila del Lloc (el Casinet). En aquest mateix casal s’hi han projectat documentals sobre oficis antics i perduts.
També han tingut bona acollida les visites guiades al Poble Vell i al jaciment arqueològic de l’Església del Roser, seguint la línia de la darrera edició firal. D’altra banda, en el temple del Poble Vell s’hi ha pogut veure una exposició de diorames medievals, realitzats per alumnat de l’Institut Mig-Món.
Com en els anys anteriors, el certamen ha tingut una participació important d’entitats i persones de la vila. D’altra banda, bona part del comerç del centre urbà ha obert les seves portes durant el cap de setmana firal, amb la col·laboració de Súria Punt Comercial.
La Fira Medieval d’Oficis és organitzada per l’Ajuntament de Súria, amb la coordinació de l’àrea municipal de Turisme i la participació d’altres serveis municipals. La celebració del certamen té el suport de la Diputació de Barcelona i la Generalitat.
L’Ajuntament de Súria agraeix el treball de les entitats i persones que han fet possible aquesta nova edició de la Fira Medieval d’Oficis, que s’ha mantingut un any més com un dels esdeveniments festius amb més projecció de la vila i de revalorització del patrimoni històric surienc.