ANÀLISI DE QUALITAT DE L’AIGUA
La normativa vigent estableix la següent classificació de l’aigua de les fonts:
- Aigua no apta per al consum. Aquesta qualificació s’atribueix quan els resultats de les anàlisis no acompleixen els criteris mínims de potabilitat.
- Aigua sense garanties sanitàries. Correspon a les fons que no reben cap tipus de tractament desinfectant i no se’n pot garantir la potabilitat continuada.
- Aigua no apta per al consum i amb riscos per a la salut. S’aplica en els casos en què el resultat de les anàlisis supera els valors d’alerta.
Un o dos cops l’any són analitzats els següents paràmetres bàsics:
- Físics. Temperatura i cabal.
- Químics. Conductivitat a 20ºC, terbolesa, Ph, amoni i nitrats.
- Microbiològics. Presència de bacteris coliforms, Clostridium perfringens, enterococs i Escherichia coli.
Els paràmetres químics i microbiològics que es tenen en compte en l’anàlisi de la qualitat de l’aigua de les fonts són els següents:
L’anàlisi de la qualitat de l’aigua de les fonts de Súria i el seu entorn es porten a terme amb el suport de l'Oficina Tècnica d'Avaluació i Gestió Ambiental de la Diputació de Barcelona.