Súria tanca un programa de Sant Jordi que ha retornat a l'ambient previ a la pandèmia

Última revisió 25-04-2022 17:33
25/04/2022

Súria va tancar diumenge 24 d’abril el programa de Sant Jordi amb una actuació de l’Escola Municipal de Música i la darrera presentació del cicle ‘Per Sant Jordi, llibres de casa’ al Parc Municipal Macary i Viader. La celebració de la diada ha inclòs les tradicionals parades de llibres i roses, a més de la Biblioteca al Carrer i altres activitats que han servit per recuperar l’ambient previ a la pandèmia.

L’Escola Municipal de Música va oferir la cantata ‘Rosa Joana i les set magnífiques’ de Miquel Desclot i Joan Josep Blay, basada en poemes de Joana Raspall. La interpretació va anar a càrrec de les corals de nivell elemental, grup instrumental del professorat del centre i rapsodes de la vila. Posteriorment va tenir lloc la presentació dels llibres infantils ‘Un talp a l’Antic Egipte’ i ‘Un talp al meu jardí’ de Martí Gironell i la il·lustradora surienca Coaner Codina. La presentació va acabar amb tallers per als infants.

Enguany, els actes centrals de Sant Jordi es van avançar al divendres 23 d’abril per facilitar la participació de l’alumnat dels centres d’ensenyament. La plaça de Sant Joan va acollir la nova edició de la Biblioteca al Carrer, a càrrec de la Biblioteca Pública, i tallers infantils de les AFA de les Escoles Francesc Macià, Salipota i Fedac. La jornada va acabar amb el sorteig dels premis de la Gimcana de Sant Jordi, que les AFA de les tres escoles i de l’Institut Mig-Món ha portat a terme amb la col·laboració de Súria Punt Comercial.

El dissabte 23 d’abril, diada de Sant Jordi, es va presentar el llibre ‘Els nostres Superherois’ del surienc Jesús Migueles al nou local de Súria Lluita, dins del cicle ‘Per Sant Jordi, llibres de casa’ i de les activitats de la Matinal Solidària que aquesta entitat ha desenvolupat al llarg del cap de setmana en suport a les persones afectades pel càncer. En l’edició del llibre de Súria Lluita hi ha participat l’empresa ICL.

L’emissora municipal Ràdio Súria també va fer una emissió especial amb motiu de la diada de Sant Jordi.

Un altre acte destacat del programa ha estat la presentació del llibre ‘Súria desapareguda’ de l’estudiós surienc Albert Enfedaque. Es tracta d’una obra de recuperació històrica a través de fotografies antigues de la vila, publicada per Editorial Efadós en la seva col·lecció Catalunya desapareguda. En l’edició del llibre ha participat l’Ajuntament de Súria.

La presentació de ‘Súria desapareguda’ va tenir lloc a l’Església del Roser. L’autor va explicar que el llibre intenta mostrar els canvis del paisatge urbà a través de les fotografies seleccionades. En l’acte també hi van participar el fotoperiodista monistrolenc Salvador Redó i Jaume Alcázar, d’Editorial Efadós.

Durant l’acte de presentació d’aquest llibre, l’alcalde Albert Coberó va manifestar l’agraïment a totes les persones que han fet possible la realització del programa de Sant Jordi.

La regidora de Cultura, Festes i Ensenyament, Alba Santamaria, també va remarcar en el darrer acte del programa que Súria ha pogut celebrar enguany Sant Jordi en un ambient de normalitat, després de dos anys marcats per l’impacte de la pandèmia.

El cicle ‘Per Sant Jordi, llibres de casa’ va començar amb les presentacions dels llibres ‘Petita Petra’ de la surienca Eva Ferrer i la il·lustradora Cristina Zafra, i ‘La història d’un Miracle’ de Xavi Solà.

L’organització del programa d’activitats de Sant Jordi ha anat a càrrec de l’Ajuntament de Súria a través de l’àrea municipal de Cultura, el programa Súria Municipi Lector i la Biblioteca Pública, amb la col·laboració de l’emissora municipal Ràdio Súria i l’Escola Municipal de Música.

Plafó i tallers infantils a la plaça de Sant Joan, dins del programa d'actes de Sant Jordi a Súria.
Plafó i tallers infantils a la plaça de Sant Joan, dins del programa d'actes de Sant Jordi a Súria.
Autor: Servei de comunicació de l'Ajuntament de Súria