Súria participa en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb dues accions de neteja a l'entorn de la vila

Última revisió 29-04-2022 16:40
29/04/2022

Súria participarà aquest mes de maig en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb dues accions de neteja a l’entorn natural de la vila, dins de l’European Clean Up Day. Aquestes dues accions de neteja tindran lloc del 3 al 6 de maig, a càrrec de les Escoles Verdes, i divendres 20 de maig, oberta a tothom.

La jornada del divendres 20 de maig tindrà lloc a l’entorn de la Residència Bell Repòs i del Cementiri Municipal. Prèviament, les persones participants s’hauran de concentrar a les 10.00 h al Parc Municipal Macary i Viader, des d’on seran traslladades als punts d’actuació amb el bus urbà.

Es recomana que les persones participants portin calçat i roba còmoda, aigua i alguna cosa de menjar. Aquesta jornada oberta a tothom acabarà aproximadament a les 12.00 h amb un petit refrigeri al Parc Municipal Macary i Viader.

L’acció de neteja de les Escoles Verdes serà exclusivament a càrrec de l’alumnat de tercer a sisè de les Escoles Francesc Macià, Salipota i Fedac. La cloenda d’aquesta acció consistirà en un acte que tindrà lloc divendres 6 de maig a la plaça de sant Joan, a partir de les 15.15 h.

Les deixalles recollides en l’acció de neteja de les Escoles Verdes seran dipositades en un punt de la plaça de Sant Joan per tal de crear consciència sobre la necessitat de reduir la generació de residus.

L’European Clean Up Day és una iniciativa d’àmbit europeu, impulsada per la Comissió Europea i el Comitè Europeu de les Regions, per sensibilitzar sobre la problemàtica dels residus que es llencen incontroladament a l’entorn natural. Aquesta campanya es desenvolupa de forma simultània en el suport d’institucions nacionals i locals, administracions, escoles, empreses i voluntariat.

A Súria, aquestes accions són organitzades per l’Ajuntament a través de l’àrea municipal de Medi Ambient, la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener, l’empresa ICL, Centre Excursionista de Súria i les Escoles Francesc Macià, Salipota i Fedac, amb el suport de l'Agència de Residus de Catalunya.