Súria inicia les activitats de Sant Jordi amb presentacions de llibres de temàtica local

Última revisió 22-04-2022 13:41
22/04/2022

El programa de Sant Jordi ha començat a Súria amb les primeres presentacions de llibres de temàtica o autors locals, en una nova edició del cicle ‘Per Sant Jordi, llibres de casa’. Les activitats de celebració d’aquesta diada continuaran avui divendres 22 i es perllongaran fins al diumenge 24 d’abril, amb noves presentacions i actes al carrer.

Les activitats al carrer relacionades amb la diada de Sant Jordi s’han avançat a avui divendres 22 per tal de facilitar la participació de l’alumnat dels centres d’ensenyament. Aquestes activitats tindran lloc a la plaça de Sant Joan, amb una nova edició de la Biblioteca al Carrer, tallers infantils i el lliurament dels premis de la Gimcana de Sant Jordi.

Aquesta setmana, l’Església del Roser ha acollit les presentacions dels llibres ‘Petita Petra’ de la surienca Eva Ferrer i de la il·lustradora Cristina Zafra, i ‘La història d’un Miracle’ de Xavi Solà, primeres del cicle ‘Per Sant Jordi, llibres de casa’. Al començament del cicle, la regidora de Cultura, Festes i Ensenyament, Alba Santamaria, va presentar els actes d’enguany, convidant tothom a participar-hi.

El llibre ‘Petita Petra’ és un conte infantil contra els prejudicis, protagonitzat per una petita girafa. La seva autora, Eva Ferrer, va explicar que la història és una invitació a “tenir criteri” i seguir les pròpies idees. En l’acte de presentació també va participar Marina Solé, de Zenobita Edicions, qui va destacar el caràcter “didàctic i dolç” del conte.

El llibre ‘La història d’un Miracle’ està centrada en el santuari del Miracle (Riner) i la seva importància religiosa, social, històrica i cultural. En l’acte de presentació, el seu autor, Xavi Solà, va parlar sobre els estrets lligams històrics del santuari amb Súria, que va pertànyer al Miracle després de la mort del darrer castlà surienc, a finals del segle XVI.

El cicle ‘Per Sant Jordi, llibres de casa’ continuarà amb les presentacions de ‘Súria desapareguda’ d’Albert Fàbrega (aquest divendres 22), ‘Els nostres superherois’ de Jesús Migueles (dissabte 23) i ‘Un talp a l’Antic Egipte’ i ‘Un talp al meu jardí’ de Martí Gironell i la il·lustradora surienca Coaner Codina (diumenge 24).

Demà dissabte 23, diada de Sant Jordi, hi haurà les tradicionals parades de llibres i roses en els llocs habituals de la vila. L’emissora municipal Ràdio Súria també farà un programa especial en directe, de 18.00 a 21.00 h.

La Gimcana de Sant Jordi s’ha portat a terme durant bona part d’aquest mes d’abril, organitzada per les AFA de les Escoles Francesc Macià, Salipota, Fedac i de l’Institut Mig-Món, amb la col·laboració de Súria Punt Comercial.

El programa d’activitats vinculades a Sant Jordi a Súria és el següent:

Divendres 22 d’abril

  • 16.00 a 19.30 h. Biblioteca al carrer. Lloc: plaça de Sant Joan.
  • 17.00 h. Tallers infantils. Organitzats per les AFA de les Escoles Francesc Macià, Salipota i Fedac i de l’Institut Mig-Món, amb la col·laboració d’alumnes d’aquest darrer centre. Lloc: plaça de Sant Joan.
  • 19.00 h. Sorteig de premis de la Gimcana de Sant Jordi. Lloc: plaça de Sant Joan.
  • 19.30 h. ‘Súria desapareguda’. Recull de fotografia antiga d’Albert Fàbrega i Enfedaque. Presentació a càrrec del mateix autor surienc i de Salvador Redó i Martí, fotògraf, periodista i graduat en Humanitats. Lloc: Església del Roser.

Dissabte 23 d’abril

  • Tot el dia. Parades de llibres i roses. Les llibreries i les floristeries faran parada al carrer en els llocs habituals.
  • 12.00 h. ‘Els nostres Superherois’. Llibre de contes infantils i d’adults, del surienc Jesús Migueles i Barrera, editat per Súria Lluita, amb el suport de l’empresa ICL Iberia, i il·lustrat per infants de la vila. Presentació a càrrec de l’autor i d’aquest col·lectiu solidari surienc. Acte inclòs en el programa de la Matinal Solidària de Súria Lluita. Lloc: local de Súria Lluita (carrer Vilanova, número 2).
  • 18.00 a 21.00 h. Programa especial ‘Fórmula Gian’ de Ràdio Súria. Entrevistes sobre les presentacions de llibres de temàtica local i les activitats de Súria Lluita.Freqüència de Ràdio Súria: 107.8 FM. Ràdio Súria a internet: www.radiosuria.cat.

Diumenge 24 d’abril

  • 11.30 h. Cantata: ‘Rosa Joana i les set magnífiques’. Amb text i poemes de Miquel Desclot i Joan Raspall i música de Joan Josep Blay. A càrrec de les corals de nivell elemental i grup instrumental del professorat de l’Escola Municipal de Música. Lloc: Parc Municipal Macary i Viader.
  • A continuació. ‘Un talp a l’Antic Egipte’ i ‘Un talp al meu jardí’. Col·lecció de contes infantils de Martí Gironell i Gamero i il·lustracions de la surienca Coaner Codina i Pich. Presentació a càrrec d’aquests mateixos autors. Lloc: Parc Municipal Macary i Viader.

L’organització del programa d’activitats de Sant Jordi és a càrrec de l’Ajuntament de Súria a través de l’àrea municipal de Cultura, el programa Súria Municipi Lector i la Biblioteca Pública, amb la col·laboració de l’emissora municipal Ràdio Súria i l’Escola Municipal de Música.