Programa de la Festa de Sant Sebastià 2022

Última revisió 21-01-2022 17:47
14/01/2022

PÒRTIC

Renovem novament el Vot de Poble, promesa feta pels nostres avantpassats a Sant Sebastià per tal que els alliberés de l’epidèmia que en aquell moment assolava el nostre municipi. Per segon any consecutiu, la tornarem a viure en plena pandèmia, fet que torna a condicionar un any més la programació festiva. Amb tot i això, seguim apostant per mantenir viva la cultura i per seguir celebrant junts les nostres tradicions. Amb el desig col·lectiu de tornar a recuperar la normalitat però amb totes les ganes de viure el present que tenim, us convido a participar i a gaudir d’aquesta Festa Major d’Hivern.

Alba Santamaria Figuls

Regidora d’Ensenyament, Cultura i Festes de l’Ajuntament de Súria

 

PROGRAMA D’ACTES

Dimecres 19 de gener

 • 20.00 h. Pregó de festes. Conferència ‘La desaparició i recerca de l’antic arxiu parroquial de Súria’, a càrrec de l’historiador i arxiver Albert Rumbo i Soler. Clourà l’acte la interpretació de l’Himne a Sant Sebastià, amb lletra de Josep Serra i Janer i música del compositor surienc recentment traspassat Jaume Macià i Agut. Lloc: saló de sessions de la Casa de la Vila. L'acte serà retransmès en directe a través del canal de l’Ajuntament a YouTube. Enllaç: www.suria.cat/prego.

Dijous 20 de gener

 • 9.45 h. Galejada. A càrrec dels Trabucaires del Tro Gros.
 • 11.00 h. Missa solemne i renovació del Vot de Poble a Sant Sebastià. Acabarà amb el cant dels Goigs de Sant Sebastià, d’Antoni Malats i Gallés. Lloc: Església Parroquial de Sant Cristòfol. La missa serà retransmesa en directe a través del canal de l’Ajuntament a YouTube. Enllaç: www.suria.cat/missa.
 • En acabar la celebració. Cercavila. Amb la participació de grups i entitats locals: Agrupació Sardanista, Cobla Súria, Geganters i Grallers del Poble Vell, Geganters del Gorg de l’Olla, Trabucaires del Tro Gros i Xaranga de l’Escola Municipal de Música. Recorregut: carrers del centre urbà, des del davant de l’Església i amb final a la plaça de Sant Joan.
 • 12.30 h. Sardanes. Amb la Cobla Súria. Lloc: plaça de Sant Joan.
 • 18.00 h. Obra de teatre: ‘Bloquejats’. Una comèdia dirigida per Eduard Reguant Gallego, on els seus set protagonistes ens faran passar una bona estona de riures i emocions, i on veurem que les amistats no sempre són el que semblen... Properes representacions: diumenge 30 de gener (18.00 h) i diumenge 6 de febrer (18.00 h). Venda d’entrades: a l’establiment Milar Reguant Agut, al web https://www.fomentculturalsuria.cat/ i a la taquilla del Teatre, una hora abans de cada funció. Lloc: Teatre del Foment Cultural.

Divendres 21 de gener

 • 19.00 h. Concert del grup d’animació musical Els SuperHerois de la companyia Pop per Xics. L’ús de la mascareta és obligatòria a partir dels 6 anys. També es recomana l’ús de la mascareta per a infants de 3 a 6 anys. Hora del concert: 19.00 h (obertura de portes a les 18.30 h per afavorir l’entrada esglaonada). Lloc: Pavelló Municipal d’Esports Josep Fàbrega i Tort.

Dissabte 22 de gener

 • 9.00 h. Sortida ‘Coneguem el nostre entorn’. Organitzada pel Centre Excursionista i amb la intervenció d’Albert Fàbrega. Caminada d’aproximadament 8 quilòmetres per tal de conèixer millor el nostre entorn. Lloc de concentració: plaça de Sant Joan.
 • 18.00 h. Inauguració de l’exposició ‘1932: Tres dies de revolta a Súria’ sobre la revolta anarquista del gener de 1932, de la qual enguany se’n commemoren els noranta anys. Mostra comissariada per l’historiador Jordi Algué i Sala, i l’estudiós Marc Rubí i Romero, ambdós suriencs. Lloc: Cal Balaguer del Porxo.
 • 21.00 h. Concert de Nadal. A càrrec de la Coral Escriny de Santpedor, dirigida per Marc Reguant i Vila. El concert ofereix una mostra de música per a cor d’autors contemporanis, amb obres de compositors com Josep Vila i Casañas, Josep Ollé i Sabaté o Albert Guinovart i Mingacho. Però també d’altres compositors europeus actuals, com ara el basc Josu Elberdin, el letó Eriks Ešenvalds o el gal·lès Karl Jenkins. Completen el programa una peça nadalenca de Cristòfor Taltabull i dos estàndards de jazz de Cole Porter i dels germans Gershwin, respectivament. Obertura de portes a les 20.30 h per afavorir l’entrada esglaonada. Lloc: Pavelló Municipal d’Esports Josep Fàbrega i Tort.

Notes d’interès

 • ATENCIÓ: la visita històrico-patrimonial sobre la revolta de 1932, acte previst per al diumenge 23 de gener, ha estat ajornada fins al diumenge 13 de febrer a la mateixa hora (10.30 h, amb concentració al barri de Fusteret).
 • Banderes als balcons. Es demana a tot el veïnat que per donar més solemnitat a la festa, el dijous 20 de gener es posi la bandera catalana a finestres i balcons.
 • Agraïment. L’Ajuntament de Súria agraeix la col·laboració de totes les entitats i els particulars que han participat en l’elaboració d’aquest programa.
 • Tots els actes d’aquest programa seguiran les mesures sanitàries vigents en el moment de realitzar-se.

Organització del programa de la Festa de Sant Sebastià: Ajuntament de Súria.

 • Enllaç per descarregar el programa de la Festa de Sant Sebastià: Enllaç.