Les Escoles Verdes de Súria participen en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus-European Clean Up Day

Última revisió 12-05-2023 18:02
12/05/2023

Les Escoles Verdes de Súria van fer aquest dijous 11 de maig una jornada de neteja de l’entorn, dins de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus-European Clean Up Day. La jornada va acabar amb una trobada conjunta a la plaça de Sant Joan, amb la participació d’alumnat i professorat de les escoles Francesc Macià, Salipota i Fedac.

En aquesta trobada de cloenda de la jornada, l’alumnat participant hi va deixar sacs amb els residus recollits a l’entorn, entre els quals hi havia plàstics, llaunes, brossa, cartrons i elements de rebuig, entre d’altres.

Representants de l’alumnat de les Escoles Verdes també van explicar la seva experiència a companys i companyes dels altres centres, remarcant la necessitat d’actuar col·lectivament per un món més net. Per la seva banda, el professorat de les Escoles Verdes de Súria va convidar l’alumnat a ser agents actius de sensibilització pel respecte al medi ambient.

L’objectiu de l’European Clean Up Day és estendre la sensibilització sobre la problemàtica dels residus que es llencen sense control a l’entorn natural. Es tracta d’una iniciativa d’àmbit europeu, impulsada per la Comissió Europea i el Comitè Europeu de les Regions. El seu desenvolupament a Súria compta amb el suport de l’Ajuntament de Súria, a través de l’àrea de Medi Ambient.

El passat divendres 5 de maig va tenir lloc una jornada de neteja de l’entorn, convocada per l’Ajuntament i per l’empresa ICL, amb la col·laboració del Centre Excursionista, el centre Ampans La Colònia i voluntaris d’ICL Miners pel Bages. L’Institut Mig-Món també participarà en l’European Clean Up Day, amb accions de neteja que tindran lloc a mitjans de juny.

A Catalunya, l’European Clean Up Day té el suport de l’Agència de Residus de Catalunya, la Diputació de Barcelona i el departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat.

Sacs amb residus recollits per l'alumnat de les Escoles Verdes de Súria durant la jornada de neteja de l'entorn, dins de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus-European Clean Up Day.
Sacs amb residus recollits per l'alumnat de les Escoles Verdes de Súria durant la jornada de neteja de l'entorn, dins de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus-European Clean Up Day.
Autor: Servei de comunicació de l'Ajuntament de Súria