L'alcalde Albert Coberó participa en la inauguració de les obres d'urbanització del Rieral del Tordell, realitzades per ICL

Última revisió 09-05-2022 19:29
09/05/2022

L’alcalde Albert Coberó va participar dissabte 7 de maig en la inauguració de les obres d’urbanització del Rieral del Tordell, realitzades per l’empresa ICL Iberia dins de les previsions del Pla Director Urbanístic (PDU) de la Mineria. En el transcurs de l’acte inaugural es va descobrir una placa commemorativa i es van fer diferents activitats obertes a tothom.

Els treballs han inclòs la creació d’un passeig fluvial, una escullera de protecció, nou sistema d’il·luminació i mobiliari urbà, sistema de drenatge, elements d’urbanització, semàfors i plantació de nombrosos arbres i plantes autòctones amb la col·laboració d’alumnes de les escoles de la vila.

En el transcurs de l’acte inaugural, l’alcalde de Súria va manifestar la seva satisfacció perquè “les sinergies de l’empresa, l’Ajuntament i els interessos del municipi vagin en la mateixa direcció”, fent possible una millora substancial de l’entorn. En aquest sentit, va fer referència a la importància de la recent posada en marxa de la rampa de Cabanasses.

Albert Coberó va recordar que la urbanització del Rieral del Tordell “és un projecte encabit dins de les obres de compensació per l’ampliació de l’activitat minera”. Segons el batlle surienc, “el resultat és positiu” i s’estan complint les expectatives del projecte, que va ser presentat l’any 2019.

Per la seva banda, el conseller delegat d’ICL Iberia, Patricio Chacana, va explicar que les obres d’urbanització “milloraran aquesta zona i faran que tornin els seus espais d’oci al municipi, com ho havia estat fa temps”, amb una nova zona verda “que permetrà gaudir d’un espai i un connector natural, amb altres millores que hem vingut fent a tota la riera del Tordell”.

El responsable empresarial va remarcar que “estem fent un esforç per acostar l’empresa al municipi”, i va fer referència al fort arrelament de la mina i a la importància de la relació d’ICL Iberia amb Súria. Segons Patricio Chacana, la reurbanització del Rieral del Tordell és “un nou pas”, després del “pas de gegant” que va ser la inauguració de la rampa de Cabanasses.

En l’acte d’inauguració de les obres d’urbanització del Rieral del Tordell també hi van participar altres membres de la corporació municipal.

L'alcalde Albert Coberó i el conseller delegat d'ICL Iberia, Patricio Chacana, descobreixen la placa commemorativa de la inauguració de les obres d'urbanització del Rieral del Tordell.
L'alcalde Albert Coberó i el conseller delegat d'ICL Iberia, Patricio Chacana, descobreixen la placa commemorativa de la inauguració de les obres d'urbanització del Rieral del Tordell.
Autor: Servei de comunicació de l'Ajuntament de Súria