L'Ajuntament declara dos dies de dol i s'adhereix al minut de silenci d'aquest divendres 10 de març pel tràgic accident a la mina

Última revisió 09-03-2023 23:17
09/03/2023

L’Ajuntament de Súria ha declarat dos dies de dol oficial per l’accident que ha tingut lloc aquest dijous 9 de març a la mina de Cabanasses, amb tres víctimes mortals. Tota la corporació municipal s’ha adherit al minut de silenci que el comitè d’empresa d’ICL ha convocat per a aquest divendres 10 de març, a les 12.00 h, a l’entorn del Monument a la Mineria, a la rotonda d’accés al pont de Salipota.

La declaració de dol oficial comporta la suspensió de tots els actes programats per l’Ajuntament per als propers dies, incloent-hi la Caminada de la Dona i la presentació del llibre ‘París érem nosaltres’. Les noves dates de celebració dels actes suspesos seran anunciades oportunament.

Els dos dies de dol oficial seran divendres 10 i dissabte 11 de març. Durant aquests dies, les banderes de la Casa de la Vila onejaran a mig pal.

La declaració de dol oficial ha estat realitzada mitjançant un decret que ha estat signat aquest vespre per l’alcalde Albert Coberó. En aquest decret també s’hi expressa la condolença i la solidaritat de l’Ajuntament i de tot el veïnat del municipi a familiars, companys i amistats de les víctimes.

Com a institució municipal, l’Ajuntament de Súria agraeix les nombroses mostres de condol que han estat expressades des de tot arreu en motiu d’aquest tràgic accident, i reitera el seu suport a les famílies, el col·lectiu miner i les comunitats educatives de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i de la Universitat de Barcelona (UB).

Llaç de dol miner.
Llaç de dol miner.