La plaça de Sant Joan acull la 5a edició del Mercat de Cooperatives Escolars de Súria

Última revisió 30-05-2023 16:36
30/05/2023

La plaça de Sant Joan va acollir el passat dissabte 27 de maig la 5a edició del Mercat de Cooperatives Escolars de Súria, amb la participació de les escoles Francesc Macià i Fedac. La iniciativa forma part del programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE) de la Diputació de Barcelona, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Súria i del Consell Comarcal del Bages.

Els projectes participants en aquesta nova edició han estat les cooperatives Cooperajuniors (Escola Francesc Macià) i Fedac Art (Escola Fedac), que van posar a la venda els articles artesanals elaborats per l’alumnat. Una part dels guanys generats per les dues cooperatives seran destinats a la Fundació Mona, dedicada al benestar i conservació dels primats, i a l’entitat surienca Súria Lluita.

L’objectiu del programa CuEmE és fomentar la cultura emprenedora a través de la creació i gestió de projectes cooperativistes per part de l’alumnat del cicle superior d’educació primària, amb el suport del professorat.

En aquest curs 2022-23, el programa CuEmE compta amb la participació de 263 escoles de més d’un centenar de municipis de les comarques barcelonines. En total, més de 9.000 alumnes han creat més d’un centenar de cooperatives.

Cooperativa escolar Fedac Art, de l'Escola Fedac, durant el 5è Mercat de Cooperatives Escolars de Súria (foto: Escola Fedac).
Cooperativa escolar Fedac Art, de l'Escola Fedac, durant el 5è Mercat de Cooperatives Escolars de Súria (foto: Escola Fedac).
Autor: Escola Fedac