La instal·lació de llums LED genera un estalvi de prop del 60% en la despesa per l'enllumenat públic

Última revisió 20-07-2023 08:17
21/11/2022

La despesa generada per l’ús de l’enllumenat públic de Súria s’ha reduït a Súria de prop del 60% entre els anys 2020 i 2022, gràcies a la instal·lació de llums LED en la gran majoria de punts d’il·luminació del centre urbà i dels barris de la vila. Aquesta renovació es va portar a terme durant l’any 2021.

Durant aquest any 2022, el consum mitjà mensual de l’enllumenat públic de Súria ha estat de 17.476,08 kWh, una xifra que representa un descens de prop del 50% en relació amb les xifres de l’any 2021 i de prop del 70% sobre les de l’any 2020.

L’esmentada millora de la il·luminació pública de la vila va ser impulsada per les àrees de Medi Ambient i d’Urbanisme, amb el suport de la Diputació de Barcelona i del ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, a través de l’Institut per a la Diversificació i Estalvi d’Energia (IDAE).

Aquesta actuació també va comptar amb un estudi previ de la Diputació de Barcelona.

La iniciativa formava part de les actuacions realitzades al llarg de l’actual mandat municipal per a la millora dels serveis públics, la contenció de la despesa i la transició energètica.

  • Informació sobre l'aportació del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) al projecte: Enllaç.

Evolució del consum i de la despesa generada per l'enllumenat públic de Súria.
Evolució del consum i de la despesa generada per l'enllumenat públic de Súria.