El 6è Festival Art en Cicle acaba amb tres obres de microteatre al barri de Sant Jaume

Última revisió 22-05-2023 19:44
22/05/2023

El 6è Festival Art en Cicle va acabar aquest diumenge 21 de maig amb tres obres de microteatre al barri de Sant Jaume. Aquesta nova edició del Festival d’Arts Escèniques de Súria també ha ofert l’espectacle infantil ‘L’aventura d’avorrir-se’ de L’Estaquirot Teatre i ‘L’home orquestra’ d’En Peyu, amb una bona entrada.

Les obres representades van ser ‘I.A.I.A’ de Companyia La Mariona a l’entorn de la Fàbrica Vella, ‘Cadira de braços’ de Júlia Boncompte al nou local social del barri i ‘Zoides’ de Jaume Viñas al nou passatge de vianants de l’illa de Sant Jaume. Les tres obres formen part de la programació del projecte teatral Píndoles, que promou la representació d’obres breus en espais singulars.

Aquesta ha estat la primera vegada que el barri de Sant Jaume acull sessions de microteatre dins de les diferents edicions d’Art en Cicle, aprofitant espais tradicionals i nous d’aquest barri surienc.

L’organització del 6è Festival Art en Cicle ha anat a càrrec del Foment Cultural i de l’Ajuntament de Súria, a través de l’àrea de Cultura.

La representació de les obres de microteatre van comptar amb la presència de la regidora de Cultura, Festes i Ensenyament, Alba Santamaria, la presidenta del Foment Cultural, Elisabet Viñals, el president de l’Associació de Veïns Raval Vell-barri de Sant Jaume, Meliton Fornell, i membres de la Corporació Municipal.

Aquesta nova edició d’Art en Cicle va començar el passat 23 d’abril amb ‘L’aventura d’avorrir-se’ al Teatre del Foment Cultural, en la darrera actuació a Súria de la prestigiosa companyia L’Estaquirot abans de la seva retirada dels escenaris. Recentment la Generalitat ha atorgat la Creu de Sant Jordi a aquesta companyia com a reconeixement a la seva llarga trajectòria.

El segon espectacle d’Art en Cicle va ser ‘L’home orquestra’, una paròdia-homenatge dels actes típics de festa major amb l’humor característic d’En Peyu, que va tenir lloc el passat 30 d’abril al Teatre del Foment Cultural.