Comencen les obres per a la consolidació de dues façanes del Castell i l'obertura d'un nou pas cap al sobreabsis de l'Església del Roser

Última revisió 20-09-2022 17:27
20/09/2022

Les obres per a la consolidació de dues façanes del Castell i l’obertura d’un nou pas al sobreabsis de l’Església del Roser comencen aquesta setmana, després de la instal·lació de les bastides en els darrers dies. L’actuació permetrà millorar la conservació i la connectivitat d’aquests edificis emblemàtics de la vila, a més de posar en valor diferents elements patrimonials.

El projecte ha estat impulsat per les àrees municipals d’Alcaldia i Cultura, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

Les obres afectaran les façanes oest i sud del Castell, malmeses per l’envelliment i el pas del temps, i la façana nord de l’Església del Roser, que delimita l’espai del Clos del Castell. L’àrea inclosa en el projecte és la següent:

També es preveu actuar a la coberta de l’antic absis del temple i a la rampa d’accés al recinte del Castell. En total, l’actuació es desenvoluparà sobre una superfície de 591,56 metres quadrats de façana i 39,12 metres quadrats d’absis.

L’habilitació d’un pas de connexió entre el Clos del Castell i el sobreabsis de l’Església oferirà un nou itinerari de visita entre aquests dos espais.

El pressupost de licitació de les obres és de 229.006,85 euros, IVA inclòs. El finançament compta amb ajuts de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat.

Inici de les obres de renovació del parc infantil del Poble Vell

Aquesta setmana també han començat les obres de renovació del parc infantil del Poble Vell, ubicat a la carretera de Sant Salvador. Aquesta actuació es porta a terme a sol·licitud de l’Associació de Veïns del Poble Vell, dins dels pressupostos participatius de l’Ajuntament.

El pressupost d’aquesta actuació és de 24.302,85 euros, IVA inclòs, incloent-hi l’obra civil i l’adquisició dels nous jocs. La coordinació del projecte és a càrrec de l’àrea municipal d’Urbanisme.

L’Ajuntament demana la comprensió del veïnat davant les molèsties que pugui originar el desenvolupament d’aquestes dues obres.