Carrers de Bellavista

AVINGUDA DE LA GENERALITAT

 Nom: La Generalitat és la institució d’autogovern de Catalunya, amb origen en les antigues diputacions permanents creades durant l’edat mitjana.

 Plànol d’ubicació: Enllaç

 


CAMÍ DELS TRACTETS

 Nom: L’origen del nom dels Tractets correspon a unes divisions territorials relativament reduïdes i cedides al conreu.

 Plànol d’ubicació: Enllaç

 


CARRER DE FRANCESC MACIÀ

 Nom: Francesc Macià i Llussà (Vilanova i la Geltrú, 1859 – Barcelona, 1933) va ser President de la Generalitat entre els anys 1931-33, conegut popularment com L'Avi. El 19 de juny de 1932 va visitar Súria amb motiu de la inauguració de l’ampliació de les escoles que hi havia al costat de la Casa de la Vila.

 Plànol d’ubicació: Enllaç

 


CARRER DE L'ABAT ESCARRÉ

 Nom: Aureli Maria Escarré i Jané (L’Arboç, 1908 – Barcelona, 1968) fou abat de Montserrat. Va adoptar una postura molt crítica amb el franquisme, que l’any 1966 el va obligar a renunciar al títol d’abat arran d’unes declaracions al diari francès Le Monde.

 Plànol d’ubicació: Enllaç

 


CARRER DE L'ONZE DE SETEMBRE

 Nom: L’Onze de Setembre és la Festa Nacional de Catalunya. S'hi recorda la caiguda de Barcelona durant la guerra de successió (11 de setembre de 1714), un fet que va precipitar la fi del conflicte i que va donar lloc a la pèrdua de les llibertats nacionals catalanes.

 Plànol d’ubicació: Enllaç

 


CARRER DE MARIA CURIE

 Nom: La científica polonesa Marja Sklodowska (Varsòvia, 1867 – Sallanches, 1934) va rebre els premis Nobel de Física (juntament amb el seu marit Pierre Curie) i de Química per les seves investigacions. Va ser pionera en l’estudi de les radiacions.

 Plànol d’ubicació: Enllaç

 


CARRER DE TERESA DE CALCUTA

 Nom: La religiosa Agnes Gonxhe Bojaxhiu (Skopje, 1910 – Calcuta, 1997), més coneguda com a Teresa de Calcuta, va dedicar la seva vida als més pobres d’aquesta ciutat de la Índia. La difusió d’aquesta tasca va convertir-la en una persona coneguda arreu del món. L’any 1979 va rebre el Premi Nobel de la Pau.

 Plànol d’ubicació: Enllaç

 


CARRER DEL CADÍ

 Nom: La serra del Cadí és ubicada en el límit de les comarques del Berguedà, l’Alt Urgell i la Cerdanya. El seu massís més conegut és el Pedraforca.

 Plànol d’ubicació: Enllaç

 


CARRER DEL CANIGÓ

 Nom: El Canigó és una massís de la Catalunya Nord, amb un important simbolisme per als territoris de parla catalana. Cada 23 de juny, una àmplia xarxa de persones voluntàries fan arribar la Flama del Canigó a nombroses poblacions, entre elles Súria, per encendre les fogueres de la Nit de Sant Joan.

 Plànol d’ubicació: Enllaç

 


CARRER DEL MONTSENY

 Nom: El Montseny és un massís muntanyós que forma part de la serralada prelitoral, ubicat entre les comarques del Vallès Oriental, la Selva i l’Osona.

 Plànol d’ubicació: Enllaç

 


CARRER DEL PEDRAFORCA

 Nom: El Pedraforca és una emblemàtica muntanya del Berguedà, situada entre els termes municipals de Saldes i Gòsol.

 Plànol d’ubicació: Enllaç

 


CARRER DEL PIRINEU

 Nom: El Pirineu és la serralada que separa la península ibèrica de la resta del continent europeu.

 Plànol d’ubicació: Enllaç

 


CARRER DEL TRANSPORTADOR

 Nom: El nom d’aquesta via urbana recorda l’antic transportador aeri de mineral de Súria, que mitjançant vagonetes traslladava la potassa del pou Cabanasses fins a la factoria minera, ubicada a la zona del Tordell.

 Plànol d’ubicació: Enllaç

 


CARRETERA DE CASTELLADRAL

 Nom: Castelladral és un nucli de població del municipi de Navàs, al qual s’hi accedeix per aquesta carretera.

 Plànol d’ubicació: Enllaç

 

Font: llibre ‘Súria al cor. La vida dels carrers’ de Montserrat Bacardit i Baraldés, publicat l’any 2016.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 12-01-2024 13:07