La Setmana de la Mobilitat comença a Súria amb activitats adreçades als infants i a les famílies

Última revisió 28-10-2019 17:52
30/09/2019

La Setmana de la Mobilitat ha començat a Súria aquest dilluns 30 de setembre amb una primera jornada de sessions formatives i pràctiques sobre seguretat viària per a infants. La cloenda de la Setmana consistirà en una pedalada urbana que tindrà lloc dissabte 5 d’octubre a partir de les 17.00 h, amb sortida des de la plaça de Sant Joan.

Les sessions formatives es faran cada dia fins al divendres 4 d’octubre. Consistiran en sessions formatives que es faran a les escoles de la vila per als alumnes de P5, 2n, 4t i 6è de primària, i en sessions pràctiques en un circuit instal·lat a les Pistes de l’Escorxador per als alumnes de 4t i 6è de primària. El desenvolupament d’aquestes activitats formatives és a càrrec de la Policia Local.

Pel que fa a la pedalada urbana, es tracta d’una activitat oberta a tothom. Les persones participants tindran berenar gratuït i una bossa-motxilla d’obsequi.

L’organització de la Setmana de la Mobilitat a Súria és a càrrec de les àrees de Medi Ambient i Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament i de la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener, amb la col·laboració de la Unió Ciclista Mig-Món i el suport de la Diputació de Barcelona i la Generalitat.

La Setmana de la Mobilitat és una iniciativa d’àmbit europeu per promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables. L’edició d’enguany se celebra sota el lema ‘Camina amb nosaltres!’, amb l’objectiu d’incentivar els desplaçaments a peu o en bicicleta sempre que sigui possible.

Pedalades populars per la ruta de l’Ecorail del Cardener

Dins del programa de la Setmana de la Mobilitat s’inclouen dues pedalades populars per la ruta de l’Ecorail del Cardener, previstes per als dissabtes 19 d’octubre i 16 de novembre. Els recorreguts d’aquestes pedalades són els següents:

  • Dissabte 19 d’octubre. Ruta circular d’uns 30 quilòmetres per Callús, Súria, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Salvador de Guardiola i Callús. El recorregut s’adaptarà al nivell de les persones participants. Durada aproximada: tres hores. Hora de sortida: 9.30 h. Lloc de sortida: vagó de l’Ecorail a Callús.
  • Dissabte 16 de novembre. Ruta circular d’uns 30 quilòmetres per Sant Fruitós de Bages, Santpedor, Castellnou de Bages i Sant Fruitós de Bages. El recorregut s’adaptarà al nivell de les persones participants. Durada aproximada: tres hores. Hora de sortida: 9.30 h. Lloc de sortida: baixador de l’Ecorail a Sant Fruitós de Bages.

Les inscripcions es poden fer a través del correu electrònic info@guiesbtt.cat. El preu serà de 10 euros per als adults i de 5 euros per als menors. En tots dos casos, s’hi inclou l’avituallament.

Concurs de fotografia a Instagram

Una altra de les activitats de la Setmana de la Mobilitat és la convocatòria d’un concurs de fotografies a Instagram sobre mobilitat sostenible i patrimoni de la indústria viva que elabori o promogui els productes locals dels municipis que donen suport a l’Ecorail del Cardener (Callús, Castellnou de Bages, Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Salvador de Guardiola, Santpedor i Súria).

Les fotografies es poden publicar a Instagram fins al proper 19 d’octubre a les 22.00 h, amb l’etiqueta #photoconcursecorail.

Les bases del concurs es poden consultar en el següent enllaç: http://www.suria.cat/actualitat/agenda/concurs-instagram-ecorail-i-la-setmana-europea-de-la-mobilitat.