La Setmana de la Mobilitat acaba amb una pedalada popular i altres activitats per a xics i grans

Última revisió 28-10-2019 17:49
08/10/2019

La Setmana de la Mobilitat va acabar dissabte 5 d’octubre amb una pedalada popular i altres activitats que van tenir lloc a la plaça de Sant Joan, amb la participació d’infants i adults. Enguany, la Policia Local ha estrenat un circuit d’educació viària per a escolars amb motiu de la celebració de la Setmana.

Les activitats d’aquesta nova edició han estat centrades en la seguretat viària i en activitats participatives per als infants i les seves famílies. Les escoles Francesc Macià, Mare de Déu de Montserrat i Fedac també van acollir diferents sessions formatives per a l’alumnat de P5, 2n, 4t i 6è de primària, també a càrrec d’agents de la Policia Local.

En aquestes xerrades es va fer èmfasi en la importància de l’ús del cinturó i altres sistemes de seguretat, així com en la necessitat d’evitar distraccions com l’ús del telèfon mòbil per part dels conductors. Alumnes d’aquests centres escolars també van participar en sessions pràctiques a les Pistes de l’Escorxador, on va ser instal·lat el circuit d’educació viària.

La pedalada popular del dissabte passat va sortir de la plaça de Sant Joan i va passar pel centre urbà i per diferents barris de la vila. A la mateixa plaça de Sant Joan també va romandre instal·lat el nou circuit d’educació viària i es va fer un berenar per a tothom. Les persones participants també van rebre una bossa-motxilla d’obsequi.

La Setmana de la Mobilitat és una iniciativa d’àmbit europeu per promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables. L’edició d’enguany s’ha celebrat sota el lema ‘Camina amb nosaltres!’, amb l’objectiu d’incentivar els desplaçaments a peu o en bicicleta sempre que sigui possible.

L’organització de la Setmana de la Mobilitat a Súria ha anat a càrrec de les àrees de Medi Ambient i Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament i de la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener, amb la col·laboració de la Unió Ciclista Mig-Món, els centres escolars i el suport de la Diputació de Barcelona i la Generalitat.

Pedalades populars per la ruta de l’Ecorail del Cardener

Els dissabtes 19 d’octubre i 16 de novembre tindran lloc dures pedalades populars que formen part del programa de la Setmana de la Mobilitat. Els recorreguts previstos són els següents:

  • Dissabte 19 d’octubre. Ruta circular d’uns 30 quilòmetres per Callús, Súria, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Salvador de Guardiola i Callús. El recorregut s’adaptarà al nivell de les persones participants. Durada aproximada: tres hores. Hora de sortida: 9.30 h. Lloc de sortida: vagó de l’Ecorail a Callús.
  • Dissabte 16 de novembre. Ruta circular d’uns 30 quilòmetres per Sant Fruitós de Bages, Santpedor, Castellnou de Bages i Sant Fruitós de Bages. El recorregut s’adaptarà al nivell de les persones participants. Durada aproximada: tres hores. Hora de sortida: 9.30 h. Lloc de sortida: baixador de l’Ecorail a Sant Fruitós de Bages.

Les inscripcions es poden fer a través del correu electrònic info@guiesbtt.cat. El preu serà de 10 euros per als adults i de 5 euros per als menors. En tots dos casos, s’hi inclou l’avituallament.

Concurs de fotografia a Instagram

Una altra activitat de la Setmana de la Mobilitat és la convocatòria d’un concurs de fotografies a Instagram sobre mobilitat sostenible i patrimoni de la indústria viva que elabori o promogui els productes locals dels municipis que donen suport a l’Ecorail del Cardener (Callús, Castellnou de Bages, Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Salvador de Guardiola, Santpedor i Súria).

Les fotografies es poden publicar a Instagram fins al proper 19 d’octubre a les 22.00 h, amb l’etiqueta #photoconcursecorail.

Les bases del concurs es poden consultar en el següent enllaç: http://www.suria.cat/actualitat/agenda/concurs-instagram-ecorail-i-la-setmana-europea-de-la-mobilitat.