El govern municipal manté contactes per al futur ús social i assistencial de l'espai de Cal Pau

Última revisió 26-06-2020 18:28
26/06/2020

L’equip de govern municipal està mantenint contactes amb entitats i sectors socials de la vila per traslladar-los la seva aposta pel futur ús social i assistencial de l’espai de Cal Pau com a resposta a les necessitats de la vila en aquest àmbit, especialment posades de manifest durant l’emergència sanitària dels darrers mesos.

Aquests contactes estan servint per escoltar opinions i punts de vista sobre l’aprofitament d’aquest emblemàtic i cèntric espai de titularitat municipal per ubicar-hi equipaments sociosanitaris que puguin respondre a les necessitats de les persones grans de la vila i altres col·lectius.

Aquesta aposta implica mantenir el compromís de construir la nova Biblioteca Pública i Centre Cultural en el solar de l’antic cinema Califòrnia, una proposta que formava part dels programes electorals dels actuals socis de govern, referendats de forma molt majoritària en les darreres eleccions municipals, i que actualitza un projecte que en el seu dia va gaudir d’un ampli consens polític i social.

La construcció de la Biblioteca Pública i el Centre Cultural en el terreny de l’antic cinema permetrà incrementar el nombre de places d’estacionament de vehicles en relació amb la dotació del pàrquing actual, a més de contribuir a la dinamització social i econòmica d’aquest sector i oferir més possibilitats d’espai per a possibles nous equipaments culturals.

En conseqüència, l’equip de govern municipal desestima definitivament el projecte d’ubicar la Biblioteca Pública i el Centre Cultural en l’espai de Cal Pau per motius socials, tècnics i econòmics.

L’equip de govern manifesta el seu respecte per altres opinions que es puguin expressar públicament a l’entorn d’aquest tema, però demana que l’argumentació no es basi en dades incertes o infundades que puguin contribuir a generar confusió sobre un projecte de gran importància per a la vila.

Logotip de l'Ajuntament de Súria.
Logotip de l'Ajuntament de Súria.