Programa de la Festa de Sant Sebastià 2021

Última revisió 19-01-2021 21:01
15/01/2021

PÒRTIC

Aquest any, la renovació del Vot de Poble pren més sentit que mai. Des de ben petits, tots els suriencs i surienques sentim a parlar de Sant Sebastià, la renovació del Vot de Poble i l’epidèmia de còlera que assolava en aquells moments la nostra vila. D’aquest fet ara fa 136 anys i enguany renovarem el Vot de Poble immersos en una nova pandèmia. Una vegada més, cal estar units i cal mirar endavant. Sortirem endavant com a poble i com a societat, igual com vam fer el 1885, i això ens enfortirà i deixarà empremta en les noves generacions. I seguirem renovant any rere any aquell Vot de Poble.

Alba Santamaria i Fíguls

Regidora de Festes

 

PROGRAMACIÓ D’ACTES

Dimarts 19 de gener

  • 20.00 h. Pregó de festes. Amb la xerrada ‘Què ha passat, què està passant i com s’està coordinant la vacunació’. A càrrec d'Alba Arocas Bonache, coordinadora de l'equip de vacunació per a la covid a les comarques del Bages, Berguedà, Solsonès i Moianès. Acte retransmès pel canal de l’Ajuntament a YouTube (enllaç: www.suria.cat/prego). Lloc: saló de sessions de la Casa de la Vila.

 Dimecres 20 de gener

  • 11.00 h. Missa solemne i renovació del Vot de Poble a Sant Sebastià. Acabarà amb el cant dels Goigs de Sant Sebastià. Inscripció prèvia des de la Parròquia. Aforament restringit. Retransmès pel canal de l’Ajuntament a YouTube (enllaç: www.suria.cat/missa). Lloc: Església Parroquial de Sant Cristòfol.
  • 13.30 h. Estrena del web sobre l’origen del Vot de Poble. Nou element de difusió sobre l’epidèmica de còlera de 1885 i el Vot de Poble a Sant Sebastià, a partir del contingut de l’exposició ‘Epidèmia, solidaritat i progrés. El còlera de 1885 a Súria’, que es va presentar a la sala Cal Balaguer del Porxo el gener de 2011 i roman instal·lada de forma permanent a l’espai museïtzat de l’Església del Roser. Adreça del nou web: www.suria.cat/colera1885.
  • 18.00 h. Teatre a internet: ‘Políticament incorrecte’. Brillant comèdia de vodevil de Ray Cooney. Retransmesa pel canal de YouTube del Foment Cultural. Enllaç al canal del Foment Cultural a YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC7EQDc8ph-LCHYv2xiwFgTg

Diumenge 24 de gener

 

ALTRES ACTIVITATS

Diumenge 21 de febrer

  • Teatre: Estrena de l’obra ‘El mètode Grönholm’ de Jordi Galceran i Ferrer. Dirigida per Eduard Zomeño. Quatre candidats, una posició executiva en una gran multinacional i un procés de selecció molt innovador que posarà al límit les persones candidates. Aguantaran? Lloc: Teatre del Foment Cultural.

 

NOTES D’INTERÈS

  • Banderes als balcons. Es demana a tot el veïnat que per donar solemnitat a la festa, es posi la bandera catalana a finestres i balcons.
  • Galejada. La galejada dels Trabucaires del Tro Gros, prevista per al dimecres 20 de gener, ha estat suspesa.
  • Agraïment. L’Ajuntament de Súria agraeix la col·laboració d’entitats i particulars que han participat en els diferents actes.

 

Detall de la portada del programa de la Festa de Sant Sebastià - Del 19 al 24 de gener.
Detall de la portada del programa de la Festa de Sant Sebastià - Del 19 al 24 de gener.