Servei de comunicació

 

El servei de comunicació de l’Ajuntament de Súria s’encarrega de portar a terme la difusió de les activitats municipals a través de notes de premsa i de donar suport a les àrees i serveis municipals mitjançant l’elaboració de cartells, fulletons, programes d’actes, etcètera.

A més de la seva difusió pública a la vila, aquest material informatiu es distribueix habitualment entre els mitjans de comunicació d’àmbit surienc, comarcal i nacional, sovint acompanyat d’imatges en format digital dels actes celebrats.

Posteriorment, aquestes imatges són incorporades a l’arxiu fotogràfic de l’Ajuntament com a documents de la Súria actual.

En aquest mateix àmbit de difusió d’activitats, i com a servei a les entitats de la vila, el servei de comunicació de l’Ajuntament dóna a conèixer l’agenda d’activitats previstes de la vila entre els mitjans de comunicació suriencs i comarcals, a més de publicar-la als propis canals de difusió municipal a internet.

Aquesta agenda d’activitats s’elabora bàsicament a partir dels actes que les entitats han posat prèviament en coneixement del servei de comunicació.

Altres tasques del servei de comunicació de l’Ajuntament són l’actualització i el manteniment dels canals de difusió municipal a internet, i la redacció i el disseny del butlletí municipal La Torre.

Internet

En l’actual entorn comunicatiu, Internet ha guanyat cada vegada més protagonisme i s’ha convertit en una eina d’informació molt destacada per a totes les administracions públiques.

Per aquest motiu, l’Ajuntament de Súria i les seves àrees i serveis disposen de diferents mitjans de difusió de les seves activitats i altres temes d’interès públic a través de webs, blocs i xarxes socials.

AJUNTAMENT DE SÚRIA

ÀREA DE MEDI AMBIENT

ÀREA DE PROMOCIÓ ECONÒMICA

ÀREA DE TURISME

BIBLIOTECA PÚBLICA

CASAL DE JOVES

ESCOLA BRESSOL MUNICIPAL PETIT ESTEL

ESCOLA MUNICIPAL DE FORMACIÓ D'ADULTS

ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA

PLA DE DESENVOLUPAMENT LOCAL (PDL) SURIACCIÓ

RÀDIO SÚRIA (107.8 FM)

Butlletí municipal La Torre

El butlletí municipal La Torre va néixer el desembre de 1983 amb l’objectiu d’apropar a tota la ciutadania la informació sobre els àmbits d’actuació de l’Ajuntament, a més d’altres qüestions d’interès públic.

La Torre té un tiratge d’uns 2.600 exemplars i es distribueix a totes les llars de la vila.

En els seus més de trenta anys de publicació ininterrompuda, el butlletí municipal de Súria ha modernitzat el seu disseny, adaptant-lo a les possibilitats que han anat oferint les noves tecnologies d’edició.

L’any 1989, La Torre va ser finalista del premi Arrel, convocat per la Diputació de Barcelona.

Cada número del butlletí municipal reserva un espai fixe per publicar els articles d’opinió dels grups polítics amb representació a la corporació, en compliment del reglament regulador dels grups municipals en els mitjans de comunicació municipal.

La Torre es pot consultar en format digital a través del web municipal.

- Col·lecció digital de La Torre: Enllaç

Ràdio Súria

La primera emissió de l’emissora municipal Ràdio Súria va tenir lloc el 3 de setembre de 1983, coincidint amb la celebració de la 4a Fira de Mostres de la vila.

Els primers estudis eren ubicats a la planta superior de la Casa de la Vila. La seva freqüència original era el 102.6 FM. En aquella primera etapa, la gestió de l’emissora era a càrrec de l’entitat Ràdio Club Súria, presidida per Josep Franch i Rabal.

Al llarg de la seva història, Ràdio Súria ha estat nexe d’unió de moltes persones, especialment joves, amb una programació basada en la música i la informació local.

En alguns casos, l’emissora ha estat el punt de partida per a periodistes suriencs que posteriorment han treballat en altres mitjans d’àmbit comarcal o nacional.

A mitjans dels anys cinquanta del segle XX havia funcionat a la vila una altra emissora, també anomenada Ràdio Súria, i que havia estat impulsada per un grup d’afeccionats suriencs.

Ràdio Súria emet actualment per la freqüència 107.8 FM. També es pot escoltar en directe a través del web de l’emissora.

Els seus estudis són a l’edifici de l’antic centre de salut, amb entrada pel carrer Tarragona.

- Adreça: carrer Tarragona, 15. 08260-Súria

- Plànol d'ubicació: Enllaç

- Web de Ràdio Súria: http://www.radiosuria.cat

- Facebook de Ràdio Súria: https://www.facebook.com/RadioSuria

- Twitter de Ràdio Súria: https://twitter.com/radiosuria

- YouTube de Ràdio Súria: https://www.youtube.com/channel/UCrVl5ctGL9GD1x5F3CSfHtQ

- Ivoox de Ràdio Súria: https://www.ivoox.com/escuchar-programas-radio-suria_al_14636512_1.html?show=programs

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 03-06-2019 12:56