El web municipal incorpora un nou apartat amb dades sobre la qualitat de l'aire a Súria

Última revisió 21-09-2022 12:09
21/09/2022

El web municipal ha incorporat un nou apartat amb dades sobre l’evolució mensual de la qualitat de l’aire a Súria des de l’any 2019. Aquestes dades provenen del portal de dades obertes de la Generalitat, i mesuren la quantitat de partícules en suspensió i altres elements detectats.

A hores d’ara, les darreres dades comptabilitzades corresponen al passat mes de març. La informació serà actualitzada a mesura que la Generalitat en vagi publicant de noves.

En aquest nou apartat del web municipal també s’hi inclou informació de la legislació vigent sobre la qualitat de l’aire, els diferents tipus de contaminants atmosfèrics i els seus nivells de referència.

Aquesta iniciativa ha estat impulsada per l’àrea municipal de Medi Ambient i la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener, amb l’objectiu d’incrementar el nivell de transparència sobre temes mediambientals a partir de dades oficials.

El nou apartat sobre qualitat de l’aire és accessible directament o a través del web www.suria.cat/mediambient, dins del web municipal.

Els centres educatius reben el Calendari del Medi ambient i el Desenvolupament

L’àrea municipal de Medi Ambient ha distribuït als centres educatius de la vila una cinquantena d’exemplars del Calendari del Medi Ambient i el Desenvolupament, publicat per la Diputació de Barcelona a través de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat.

La temàtica d’aquesta darrera edició del Calendari és la qualitat de l’aire i la contaminació atmosfèrica.

Com a novetat, el Calendari incorpora guies per al professorat, amb propostes d’activitats per treballar el tema de la qualitat de l’aire. A més, i com cada any, també ofereix dades importants sobre medi ambient i temes de conscienciació, adreçats a l’alumnat.

Logotip del nou apartat del web municipal sobre qualitat de l'aire.
Logotip del nou apartat del web municipal sobre qualitat de l'aire.