Programa d'actes de l'Onze de Setembre a Súria

Última revisió 10-09-2022 10:18
02/09/2022

Dijous 8 de setembre

  • 20.00 h. Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya a Súria. Amb l’actuació de la Companhia Barrica do Maranhao de Brasil. De nou Súria és present en aquest festival que ha esdevingut una fusió de les cultures del món i l’apropament dels pobles. El grup artístic que actuarà a casa nostra, té una llarga trajectòria de treball en favor de la cultura popular brasilera, a l’illa de Sao Luis, i d’autèntic ambaixador arreu del planeta. Presentarà un conjunt de danses i cançons tradicionals del país amb tota la seva gràcia, ritme, música i vistositat del vestuari. Entrada gratuïta. Lloc: plaça Major del Poble Vell. Durada de l’espectacle: cinc quarts d’hora.

Divendres 9 de setembre

  • 20.00 h. Presentació de la publicació a memoria.cat de les Memòries de Pere Puig Rafart (Súria, 1919-2003). Les memòries d’aquest surienc, titulades ‘Les meves vivències viscudes. De 19 de juliol de 1936 a 24 de juny de 1945’ es posen a l’abast de tothom en el portal de webs de l’Associació Memòria i Història de Manresa, entitat que contribueix a recuperar la memòria històrica i lluitar contra l’oblit. Amb la intervenció del surienc Amadeu Olives Santamaria, el periodista i membre de l’esmentada associació Salvador Redó Martí i del nebot de Pere Puig, Antoni Julián Ribera; i el reconeixement de l’alcalde Albert Coberó i Aymerich. Cloenda amb una interpretació a càrrec del cor de La Llanterna. Lloc: saló de sessions de la Casa de la Vila.

Diumenge 11 de setembre. Diada Nacional

  • PUJADA A LA TORRE PER HISSAR LA SENYERA
    • 7.00 h. Sortida de la pedalada en bicicleta tot terreny BTT. Lloc de sortida: plaça de Sant Joan.
    • 8.00 h. Sortida de la caminada. Lloc de sortida: plaça de Sant Joan.
    • 8.30 h. Hissada de la bandera de Catalunya. Lectura del manifest i cant d’Els Segadors, amb la col·laboració de cantaires suriencs de diferents entitats, que coincidirà amb un galeig a càrrec dels trabucaires del Tro Gros. Es farà un pilar humà i hi haurà balls de bastons i de cascavells. Esmorzar popular per a tots els participants. Opcionalment, seguirà una caminada cap a la Font del Ferro i Coaner, que enllaçarà amb els actes de la Festa Major de Coaner, que s’escau aquest mateix dia. L’organització informa les persones amb problemes d’oïda o amb sensibilitat auditiva, en especial la gent gran i els infants, que adoptin mesures de precaució en l’acte de la galejada de trabucs. Lloc: turó de la Torre.

Dijous 15 de setembre

  • 20.00 h. Presentació del projecte didàctic ‘Salvador Perarnau, el poeta de Súria’. A càrrec d’Isabel Morales Garcia i de Josep Antoni Serra i Santallusia, de Zenobita Edicions, autors del quadern pedagògic editat per la Comissió Commemoració Perarnau (2020-21) i l’Ajuntament de Súria. Com a colofó es projectarà una breu filmació d’imatges inèdites de la diada d’homenatge que Súria va retre al poeta el setembre de 1966, ara fa cinquanta-sis anys. Lloc: saló de sessions de la Casa de la Vila.

Organització dels actes del programa: Ajuntament de Súria, Associació per a la Difusió del Folklore (Adifolk), Trabucaires del Tro Gros i Comissió Commemoració Perarnau (2020-21), amb la col·laboració de l’ADF Defensors del Bosc, Agrupació Sardanista, Agrupament Escolta i Guia Joan Ros, Colla Castellera Salats, penyes ciclistes de la vila i Associació Memòria i Història de Manresa.

  • Enllaç per descarregar el programa de l'Onze de Setembre a Súria: Enllaç.

Programes de l'Onze de Setembre a Súria - Del 8 al 15 de setembre.
Programes de l'Onze de Setembre a Súria - Del 8 al 15 de setembre.