-a    aA    A+

 • Seu electrònica
 • Recollida porta a porta
 • Geoparc de la Catalunya Central
 • POUM de Súria
 • Ajuts del programa Leader
 • E-fact
 • Compartir cotxe
 • Com obtenir un certificat digital

Ajuntament de Súria
Carrer d'Ernest Solvay, 13
08260 - Súria
T. 93 8682800
F. 93 8682931
E. suria@suria.cat


Amb la col·laboració de: Logo Diputació


Avís legal. Crèdits.
logo rssRSS. Accesibilitat.
Versió mòbil / Sense estils

Notícies

notícies anteriors

El darrer número de La Torre destaca els primers resultats dels pressupostos participatius amb les associacions de veïns

28 de Setembre de 2017

Els pressupostos participatius posats en marxa per l’Ajuntament de Súria amb la implicació directa de les associacions de veïns són el tema principal del butlletí municipal La Torre, que s’ha distribuït per les llars de la vila.

Aquesta experiència es va iniciar l’any 2016, arran d’un acord entre l’equip de govern (CiU, ERC i aiS) i el grup municipal del PSC. Els pressupostos participatius comptaran amb una inversió total de 360.000 euros al llarg de l’actual mandat, distribuïts en 90.000 euros anuals per finançar les actuacions proposades per les entitats veïnals.

 

En l’editorial d’aquest darrer número de La Torre, titulat ’Participar i decidir’, l’alcalde Josep Maria Canudas remarca que ’ja s’han començat a veure els primers resultats d’aquesta experiència, que era inèdita a la vila’ i que forma part dels mecanismes de participació que molts ajuntaments han impulsat per aprofundir en la coresponsabilització i fer possible que les institucions ’defineixin millor les prioritats d’actuació’.

 

Segons el batlle surienc, ’en una societat democràtica, cal que tots els poders públics escoltin la veu de la gent, sense imposicions ni censures, i actuïn després en conseqüència’. Per aquest motiu, Josep Maria Canudas fa una invitació ’a participar perquè tots plegats fem realitat l’objectiu d’anar avançant cap a un país amb més benestar i qualitat de vida per a tothom’.

 

Les obres fetes fins ara dins dels pressupostos participatius de l’Ajuntament de Súria han estat les següents:

 • Barri de Joncarets: construcció d’un local per a l’Associació de Veïns.

 • Barri de Santa Maria: renovació del paviment i altres elements constructius de la pista poliesportiva.

 • Barri de Salipota: repintat de l’escala d’accés al barri.

 • Barri del Poble Vell: millora dels accessos a les dependències de l’Associació de Veïns, ubicades a l’edifici del Casinet.

 • Barri de Fusteret: millores a l’edifici de l’antiga escola.

Aquestes obres han estat realitzades a partir de projectes elaborats pels serveis tècnics de l’àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament.

 

Alguna associació de veïns ha optat per esperar a fer més endavant la seva proposta per tal de poder emprendre una actuació de més abast pressupostari, ja que si una entitat veïnal no proposa cap actuació al seu barri un any, la quantitat assignada seria afegida en el pressupost de l’any següent.

 

Segons informa La Torre, dins d’aquest any 2017 també estan previstes altres actuacions vinculades als pressupostos participatius, com l’habilitació d’una àrea de lleure i esbarjo a la part superior del pàrquing de la carretera de Sant Salvador, al Poble Vell, i la instal·lació d’una zona de jocs infantils a Salipota.

 

El butlletí municipal de Súria es fa ressò d’altres temes d’actualitat municipal dels darrers mesos. També publica els articles d’opinió dels grups polítics de la corporació municipal (CiU, ERC, aiS, GIIS i PSC).


documents relacionats

Portada del butlletí municipal La Torre - Setembre 2017
Portada del butlletí municipal La Torre - Setembre 2017

Versió per imprimir Enviar a un amic