-a    aA    A+

 • Seu electrònica
 • Geoparc de la Catalunya Central
 • POUM de Súria
 • Ajuts del programa Leader
 • E-fact
 • Compartir cotxe
 • Com obtenir un certificat digital

Ajuntament de Súria
Carrer d'Ernest Solvay, 13
08260 - Súria
T. 93 8682800
F. 93 8682931
E. suria@suria.cat


Amb la col·laboració de: Logo Diputació


Avís legal. Crèdits.
logo rssRSS. Accesibilitat.
Amb estils

Notícies

notícies anteriors

La Diada Nacional de Catalunya se celebrarà a Súria amb la reivindicació, la història i la tradició com a grans eixos

04 de Setembre de 2017

La reivindicació, la història i la tradició seran enguany els grans eixos del programa d’actes de la Diada Nacional de Catalunya a Súria, que s’iniciarà aquest divendres 8 de setembre amb l’espectacle de cançó popular ’Exili’. L’acte central de l’Onze de Setembre tornarà a ser la hissada de la bandera al turó de la Torre, amb la lectura d’un manifest, l’actuació de diferents entitats de la vila i un esmorzar per a tothom.

’Exili’ és un espectacle del Cor País Meu, format per cantaires de diferents comarques, per homenatjar les persones que van haver de marxar a causa de les seves conviccions i per recordar la lluita dels qui van resistir. La direcció serà a càrrec de Ramon Manent. L’espectacle també compta amb la participació de la rapsoda Mireia Cirera.

 

Un altre acte del programa de la Diada Nacional de Catalunya a Súria serà la inauguració de l’exposició ’Quan les pedres parlen. El megalitisme a Catalunya’, que es podrà veure a Cal Balaguer del Porxo entre els dies 9 de setembre i 5 de novembre. En la producció d’aquesta mostra ha col·laborat l’estudiós surienc Albert Fàbrega i Enfedaque, que també parlarà en l’acte inaugural.

 

El programa es completarà amb la 18a Trobada de Puntaires, que aplegarà més de dues-centes participants d’arreu de Catalunya.

 

L’organització dels actes de la Diada Nacional a Súria és a càrrec de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament i del Tro Gros, amb la col·laboració de l’Agrupació Sardanista, Casal de la Dona, colla castellera Salats, Foment Cultural i Unió Ciclista Mig-Món. Totes les activitats són de caràcter gratuït.

 

El programa complet de la Diada Nacional de Catalunya a Súria és el següent:

 

Divendres 8 de setembre

 • 21.30 h. Espectacle de cançó popular ’Exili’. A càrrec del Cor País Meu, dirigit per Ramon Manent i Folch. Cançons d’ahir i d’avui per homenatjar les persones que han patit i lluitat per les llibertats, amb l’horitzó de l’esperança perquè mai ningú sigui forçat a anar-se’n de la seva terra. Rapsoda: Mireia Cirera. Entrada gratuïta. Lloc: Teatre del Foment Cultural.

Dissabte 9 de setembre

 • 12.00 h. Inauguració de l’exposició ’Quan les pedres parlen. El megalitisme a Catalunya’. Amb la intervenció de l’estudiós surienc Albert Fàbrega i Enfedaque, col·laborador en la producció d’aquesta exposició. Lloc: Cal Balaguer del Porxo.

Dilluns 11 de setembre

 • 7.30 h. Sortida de la pedalada en bicicleta tot terreny BTT cap a la Torre. Lloc de sortida: plaça de Sant Joan.

 • 9.00 h. Sortida de la caminada cap a la Torre. Lloc de sortida: plaça de Sant Joan.

 • 9.30 h. Hissada de la bandera de Catalunya al turó de la Torre. Lectura del manifest i cant d’Els Segadors, que coincidirà amb un galeig a càrrec dels trabucaires del Tro Gros, seguit d’una aixecada de pilar amb la colla castellera Salats, balls de bastons a càrrec dels Bastoners de l’Agrupació Sardanista i el ball de Cascavells a càrrec del Tro Gros.

 • A continuació. Esmorzar per a tothom. Lloc: turó de la Torre.

 • 10.00 h. 18a Trobada de Puntaires. Aplega més de 200 participants d’arreu de Catalunya. Lloc: plaça de Sant Joan.

EXPOSICIÓ

 • Quan les pedres parlen. El megalitisme a Catalunya. Mostra sobre la cultura megalítica, que es troba present arreu de Catalunya. Dates d’obertura: del 9 de setembre al 5 de novembre. Horari: divendres, dissabte i diumenge, d’11.00 a 14.00 h. Dissabtes de setembre i octubre, també de 17.00 a 20.00 h. Primer dissabte de novembre, de 16.00 a 18.00 h. Lloc: Cal Balaguer del Porxo.


documents relacionats

Cartell de la Diada Nacional de Catalunya a Súria - Del 8 a l’11 de setembre
Cartell de la Diada Nacional de Catalunya a Súria - Del 8 a l’11 de setembre

Cartell de l’espectacle de cançó popular ’Exili’ - Divendres 8 de setembre
Cartell de l’espectacle de cançó popular ’Exili’ - Divendres 8 de setembre

Versió per imprimir Enviar a un amic