-a    aA    A+

  • Seu electrònica
  • Geoparc de la Catalunya Central
  • POUM de Súria
  • Ajuts del programa Leader
  • E-fact
  • Compartir cotxe
  • Com obtenir un certificat digital

Ajuntament de Súria
Carrer d'Ernest Solvay, 13
08260 - Súria
T. 93 8682800
F. 93 8682931
E. suria@suria.cat


Amb la col·laboració de: Logo Diputació


Avís legal. Crèdits.
logo rssRSS. Accesibilitat.
Versió mòbil / Sense estils

Notícies

notícies anteriors

La Festa Major de Súria acaba amb la tradicional ballada de sardanes a la plaça de Sant Joan

19 de Juliol de 2017

La Festa Major de Súria va acabar la nit de dimarts 18 de juliol amb la tradicional ballada de sardanes de la plaça de Sant Joan, a càrrec de la cobla Ciutat de Manresa. El programa festiu es va iniciar el passat 1 de juliol i ha registrat un alt nivell de participació en les diferents activitats realitzades.

Les novetats d’enguany, com el Super Tobogan Gegant que va ser instal·lat dissabte 15 de juliol a l’avinguda del Cardener, han gaudit d’una molt bona acceptació. També s’han consolidat els canvis introduïts en l’edició de l’any passat, com l’actuació de la Banda de Música de Cardona en les Tocades i la cercavila nocturna del diumenge 16 de juliol.

 

El castell de focs, celebrat dilluns 17 de juliol, va tornar a ser un dels actes multitudinaris de la festa surienca. El patrocini del castell de focs va ser de l’empresa minera ICL.

 

La plaça de Sant Joan va acollir dissabte 15 de juliol una nova edició de la Jornada Castellera de la Festa Major, amb la participació de les colles Matossers de Molins de Rei, Laietans de Santa Coloma de Gramenet i Salats de Súria.

 

En aquest mateix espai urbà es van celebrar els balls de nit, el tradicional concert del diumenge de Festa Major, una sessió de zumba, dues festes Flaix FM, una de les quals va comptar amb el DJ Sergi Domene, i un concert jove amb els grups suriencs Els Amics del JB i Pachucos. En aquest sentit, un tret destacat d’aquesta edició de la Festa Major surienca ha estat la participació de grups i artistes de la vila.

 

La cercavila de Festa Major va travessar els carrers de la vila diumenge 16 de juliol, amb la presència del Tro Gros, els Geganters i Grallers del Poble Vell, els Geganters del Gorg de l’Olla i el seguici d’autoritats. D’altra banda, el grup surienc Armadillos Band va protagonitzar dues xarangues nocturnes.

 

Altres actes tradicionals de la Festa Major van ser les misses solemne i de difunts, les matinades amb els Grallers i Geganters del Poble Vell, la galejada amb els Trabucaires del Tro Gros i la ballada nocturna de sardanes amb la Cobla Súria al carrer Sant Josep.

 

Els actes esportius d’aquests últims dies de Festa Major han estat protagonitzats pel ciclisme, la pesca i l’slot, amb una pedalada popular, una pujada en bici al Poble Vell, la trobada de pesca de la truita Memorial Joan Codina, el concurs de pesca infantil i juvenil Memorial Marcos Hidalgo i una cursa de slot.

 

Dins del programa de la Festa Major de Súria també han estat inaugurades les exposicions ’50è Concurs de Pintura Ràpida Vila de Súria’ (fins al 31 de juliol) i ’Refugiats. L’odissea cap a Europa’ (dies 21, 22 i 23 de juliol). Les dues mostres es poden visitar a la sala Cal Balaguer del Porxo i El Casinet.

 

L’Ajuntament de Súria agraeix el treball i la col·laboració de totes les persones, entitats i empreses que han participat en l’organització i el desenvolupament dels actes de la Festa Major, en una edició caracteritzada per l’animació i l’alta participació de persones de totes les edats.


Ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Manresa, dins dels actes de la Festa Major de Súria
Ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Manresa, dins dels actes de la Festa Major de Súria


Concert jove de la Festa Major de SúriaCursa de slot, dins dels actes de la Festa Major de SúriaPlafons de l’exposició ’Refugiats. L’odissea cap a Europa’, dins dels actes de la Festa Major de SúriaBallada de sardanes amb la Cobla Súria, dins dels actes de la Festa Major de SúriaXaranga amb Armadillos Band, dins dels actes de la Festa Major de SúriaSúper Tobogan Gegant, dins dels actes de la Festa Major de SúriaSúper Tobogan Gegant, dins dels actes de la Festa Major de SúriaBall de nit de la Festa Major de SúriaPilars de les colles participants en la Jornada Castellera de la Festa Major de SúriaCastell dels Matossers de Molins de Rei, dins de la Jornada Castellera de la Festa Major de SúriaCastell dels Laietans de Santa Coloma de Gramenet, dins de la Jornada Castellera de la Festa Major de SúriaCastell dels Salats de Súria, dins de la Jornada Castellera de la Festa Major de SúriaCelebracíó dels Salats de Súria durant la Jornada Castellera de la Festa Major de SúriaPedalada popular de la Festa Major de SúriaActuació del DJ Sergi Domene, dins dels actes de la Festa Major de SúriActuació del DJ Sergi Domene, dins dels actes de la Festa Major de SúriMissa solemne de la Festa Major de SúriaEls Trabucaires del Tro Gros, durant la cercavila de la Festa Major de SúriaBall de Cascavells a càrrec del Tro Gros, durant la cercavila de la Festa Major de SúriaEls Geganters i Grallers del Poble Vell, durant la cercavila de la Festa Major de SúriaEls Geganters del Gorg de l’Olla, durant la cercavila de la Festa Major de SúriaParticipants del Concurs de Pesca Infantil i Juvenil Memorial Marcos Hidalgo, amb representants de l’Agrupació de Pescadors Esportius, dins dels actes de la Festa Major de SúriaConcert de tarda de la Festa Major de SúriaTocades de la Festa Major de Súria amb la Banda de Música de CardonaTocades de la Festa Major de Súria amb la Banda de Música de CardonaCercavila nocturna de la Festa Major de Súria, amb la Banda de Música de CardonaBall de nit de la Festa Major de SúriaSessió de zumba, dins dels actes de la Festa Major de SúriaCastell de focs d’artifici de la Festa Major de Súria

Versió per imprimir Enviar a un amic