-a    aA    A+

 • Seu electrònica
 • Geoparc de la Catalunya Central
 • POUM de Súria
 • Ajuts del programa Leader
 • E-fact
 • Compartir cotxe
 • Com obtenir un certificat digital

Ajuntament de Súria
Carrer d'Ernest Solvay, 13
08260 - Súria
T. 93 8682800
F. 93 8682931
E. suria@suria.cat


Amb la col·laboració de: Logo Diputació


Avís legal. Crèdits.
logo rssRSS. Accesibilitat.
Versió mòbil / Sense estils

Notícies

notícies anteriors

Els primers dies de la Festa Major de Súria registren una alta participació i protagonisme d’artistes i esportistes locals

11 de Juliol de 2017

Els actes del primer cap de setmana de la Festa Major de Súria van registrar una alta participació. La solidaritat, la música, l’esport, els contes i l’animació infantil han estat alguns dels eixos principals de les activitats realitzades, que han tingut un marcat protagonisme d’artistes i esportistes locals.

Entre els actes destacats del cap de setmana es troba la celebració de la 50a edició del Concurs de Pintura Ràpida Vila de Súria i la recuperació del Ràpid Tram de Motos, que va comptar amb la participació de destacats pilots com els suriencs Rafa i Josep Garcia.

 

La celebració de l’11è Ràpid Tram de Motos va aixecar molta expectació als camps de les Cases Noves. La llista de participants estava formava per prop d’una cinquantena de pilots de les categories Open Elit, Open Amic i 85 cc.

 

Pel que fa al Concurs de Pintura Ràpida, l’exposició de les obres presentades es podrà visitar a la sala Cal Balaguer del Porxo entre els dies 15 i 31 de juliol. La inauguració oficial tindrà lloc aquest divendres 14 de juliol a les 19.30 h.

 

Súria s’ha afegit enguany per segon any consecutiu a la campanya ’Mulla’t per l’esclerosi múltiple’. Entre vuitanta i noranta persones de totes les edats van prendre part en una remullada col·lectiva a les Piscines Municipals, una de les activitats centrals de la iniciativa.

 

La plaça Major del Poble Vell es va omplir amb el concert del 10è aniversari de la Coral Sòrissons de l’Escola Municipal de Música de Súria, en el qual també va participar la Solsona Gòspel School. Al començament de l’acte, la regidora de Cultura, Montserrat Juncadella, va elogiar ’el caràcter transversal i l’esforç’ que han fet possible la consolidació i el creixement de la coral surienca.

 

També es va omplir el Casal de Joves en la presentació del conte infantil ’En Sebastià i el mar’, escrit per Caterina Pérez i il·lustrat per la surienca Coaner Codina. La regidora de Cultura també va adreçar a les persones assistents unes paraules de benvinguda i elogi de la trajectòria de Coaner Codina. L’acte va acabar amb la lectura del conte, a càrrec de l’actriu surienca Laia Fonts, i un taller infantil.

 

Altres actes d’aquests primers dies de Festa Major, adreçats als infants, han estat el Festival de Colors ’Holi’ i l’espectacle ’Pirates de secà’ amb la companyia Xip Xap.

 

Entre les activitats destacades del cap de setmana també es troben el Concurs de Dotze Hores de Pesca, una sardinada popular, una sessió de cinema a la fresca, una ballada de Lindy Hop amb Bon Hop de Swing i la Firabar Bigband, i una sessió nocturna de DJs locals com a festa final del Ràpid Tram de Motos.

 

La Festa Major de Súria va continuar dilluns 10 de juliol. Amb motiu de la diada de Sant Cristòfol, copatró de la vila, es van celebrar una missa i les tradicionals benediccions de vehicles al davant de l’Església Parroquial de Sant Cristòfol i l’Església de Santa Bàrbara, al barri de Salipota.

 

També va tenir lloc a la plaça de Sant Joan la primera jornada del Kampionat Esportiu Nocturn (KEN), que continuarà dimarts 11 i dimecres 12 de juliol, a més d’un concert amb els grups Bruno Marcel i Seatel Grunge. Les activitats del dilluns 10 de juliol es van completar amb inflables infantils a la mateixa plaça de Sant Joan.

 

El programa de la Festa Major de Súria continuarà amb els següents actes:

 

Dimarts 11 de juliol

 • 19.00 h. Inflables. Gratuït per a tots els infants de 19.00 a 21.00 h. Lloc: plaça de Sant Joan.

 • De 19.30 a 22.00 h. Kampionat Esportiu Nocturn (KEN). Segona jornada. Equips d’almenys set persones, a partir de 13 anys. Es premiaran els equips mixtos. Llocs: plaça de Sant Joan, Pavelló Municipal d’Esports i Piscines Municipals.

 • 22.00 h. Concert: Animats per Txingao i a continuació Suriakos. Lloc: plaça de Sant Joan.

Dimecres 12 de juliol

 • 19.00 h. Inflables. Gratuït per a tots els infants de 19.00 a 21.00 h. Lloc: plaça de Sant Joan.

 • De 19.30 a 22.00 h. Kampionat Esportiu Nocturn (KEN). Tercera jornada. Equips d’almenys set persones, a partir de 13 anys. Es premiaran els equips mixtos. Llocs: plaça de Sant Joan, Pavelló Municipal d’Esports i Piscines Municipals.

 • 22.00 h. Concert: Animats per Mayestard i a continació Bokillas. Lloc: plaça de Sant Joan.

Dijous 13 de juliol

 • 19.30 h. Espectacle infantil ’Ballaclown’ i festa de l’escuma. Lloc: Pistes de l’Escorxador. Organitza: Cia. Bixicletes.

 • 22.00 h. Havaneres amb Cavall Bernat i rom cremat. Lloc: Parc Municipal Macary i Viader.

EXPOSICIÓ

 • ’Refugiats. L’odissea cap a Europa’. Dies 15, 16, 17, 21, 22 i 23 de juliol. Lloc: el Casinet (entrada per Cal Balaguer del Porxo). Horari: divendres, dissabte, diumenge i dilluns, d’11.00 a 14.00 h. Dissabte, també de 17.00 a 20.00 h.

ACTIVITATS

 • 8è Camí de Santòfol. Promoció de restaurants i bars adherits a Súria Punt Comercial per anar de tapes. Aquest any es podrà votar la millor tapa. Per participar-hi cal ser major de 16 anys, aconseguir els segells dels bars i restaurants que hi prenen part en la promoció i lliurar la butlleta segellada a qualsevol dels establiments participants abans del 14 de juliol. El sorteig es farà el 15 de juliol a les 13.00 h. Establiments col·laboradors: Cafè 9, Copi, El Tropezón, L’Antiga Braseria, La Taverna, Quintana i Zona Zero. Dates: fins al 13 de juliol. Horari: de 19.00 a 22.00 h. Preu de la consumició: 2.50 euros. Organitza: Súria Punt Comercial, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Súria i el patrocini d’Estrella Damm.

 • Drinks & Food. Diimarts 11 i dimecres 12 de juliol, de 20.00 a 24.00 h. Divendres 14 i dissabte 15 de juliol, de 23.00 a 5.00 h. Lloc: plaça de Sant Joan.


Participant en el 50è Concurs de Pintura Ràpida Vila de Súria, dins dels actes de la Festa Major de Súria
Participant en el 50è Concurs de Pintura Ràpida Vila de Súria, dins dels actes de la Festa Major de Súria


Participants en el Concurs Dotze Hores de Pesca, dins dels actes de la Festa Major de SúriaLa regidora de Cultura, Montserrat Juncadella, parla en l’acte de presentació del llibre ’En Sebastià i el mar’, dins dels actes de la Festa Major de Súria. A l’esquerra, la il·lustradora Coaner CodinaTaller infantil de la presentació del llibre ’En Sebastià i el mar’, dins dels actes de la Festa Major de SúriaSortida d’un dels pilots participants en el Ràpid Tram de Motos, dins dels actes de la Festa Major de SúriaSalt del pilot surienc Rafa Garcia (primer terme) durant el Ràpid Tram de Motos, dins dels actes de la Festa Major de SúriaPilots participants en el Ràpid Tram de Motos, dins dels actes de la Festa Major de SúriaEls pilots suriencs Rafa Garcia (dreta) i Josep Garcia en el Ràpid Tram de Motos, dins dels actes de la Festa Major de SúriaPilots participants en el Ràpid Tram de Motos, dins dels actes de la Festa Major de SúriaConcert del 10è aniversari de la Coral Sòrissons, dins dels actes de la Festa Major de SúriaActuació de la Solsona Gòspel School en el concert del 10è aniversari de la Coral Sòrissons, dins dels actes de la Festa Major de SúriaParticipants en la remullada col·lectiva de la campanya ’Mulla’t per l’esclerosi múltiple’, dins dels actes de la Festa Major de SúriaParticipants en la remullada col·lectiva de la campanya ’Mulla’t per l’esclerosi múltiple’, dins dels actes de la Festa Major de SúriaEspectacle infantil ’Pirates de secà’, dins dels actes de la Festa Major de SúriParticipants en el Festival de Colors ’Holi’, dins dels actes de la Festa Major de SúriaBallada de Lindyhop amb Bon Hop de Swing i la Firabar Bigband, dins dels actes de la Festa Major de SúriaBenedicció de vehicles amb motiu de la celebració de Sant Cristòfol, dins dels actes de la Festa Major de SúriaSessió de cinema a la fresca, dins dels actes de la Festa Major de SúriaSardinada popular, dins dels actes de la Festa Major de SúriaParticipants en la festa de DJs locals, dins dels actes de la Festa Major de Súria

Versió per imprimir Enviar a un amic