-a    aA    A+

  • Seu electrònica
  • Geoparc de la Catalunya Central
  • POUM de Súria
  • Ajuts del programa Leader
  • E-fact
  • Compartir cotxe
  • Com obtenir un certificat digital

Ajuntament de Súria
Carrer d'Ernest Solvay, 13
08260 - Súria
T. 93 8682800
F. 93 8682931
E. suria@suria.cat


Amb la col·laboració de: Logo Diputació


Avís legal. Crèdits.
logo rssRSS. Accesibilitat.
Versió mòbil / Sense estils

Notícies

notícies anteriors

El butlletí municipal La Torre informa sobre la implantació del sistema de recollida porta a porta

19 d'Abril de 2017

L’Ajuntament de Súria preveu la implantació del sistema de recollida selectiva porta a porta a començaments de l’any 2018, segons informa el darrer número del butlletí municipal La Torre. Prèviament es portarà a terme una campanya de difusió entre la ciutadania, les empreses, els comerços i les entitats de la vila per tal d’oferir la màxima informació sobre els canvis que comportarà la seva posada en marxa.

El sistema porta a porta ja funciona en més d’un centenar de municipis catalans, incloent-hi alguns de la Catalunya central com Artés, Santpedor, Santa Maria d’Oló, Collbató i Sant Llorenç de Morunys. Les institucions catalanes i europees en promouen la implantació per fomentar la coresponsabilització en la gestió de la recollida selectiva, reduir les aportacions de residus de rebuig i allargar la vida dels abocadors controlats.

 

La principal novetat seria la desaparició dels actuals contenidors fixes, a excepció dels de vidre. L’Ajuntament posarà a disposició de totes les llars de la vila dos cubells: un per poder tenir els residus orgànics a casa i l’altre, identificat amb xip, per treure al carrer les bosses amb els residus orgànics i de rebuig en els dies i horari assenyalats per a la seva recollida.

 

Segons la informació de La Torre, el calendari de recollida s’ajustarà a les quantitats habitualment generades. En conseqüència, les restes orgàniques es recolliran més sovint que els altres residus.

 

A Súria la proposta de recollida seria la següent: tres dies de recollida a la setmana per als residus orgànics, altres tres dies per als envasos, un dia per al paper i el cartró, i un altre dia per a la resta de residus. Es tracta d’una freqüència habitual en molts municipis que ja apliquen el sistema porta a porta.

 

L’objectiu és que la presència d’aquests nous elements al carrer no perjudiqui la mobilitat de les persones per les voreres. Es demanarà la col·laboració ciutadana per tal que la ubicació de cubells i bosses no entorpeixi l’accés als habitatges o la sortida i entrada de vehicles als garatges amb gual.

 

En determinats casos, també es preveu la col·locació de penjadors per a cubells i bosses, tal i com passa en els altres municipis on ja funciona el porta a porta.

 

La desaparició dels contenidors permanents, amb l’esmentada excepció dels de vidre, permetria guanyar espai públic que es pot destinar a altres usos, com instal·lar nou mobiliari urbà, més places d’estacionament de vehicles, etcètera. També s’obre la porta a ajustar la taxa d’escombraries als nivells de generació de residus i a les necessitats del servei.

 

En altres municipis que ja apliquen el sistema porta a porta també es va optar per mantenir els contenidors verds de vidre per tal de seguir concentrant l’emmagatzematge d’aquests residus potencialment perillosos (vidres trencats, etcètera) i per limitar al màxim el soroll que provoca la seva recollida.

 

L’Ajuntament facilitarà a totes les llars de la vila un fulletó amb els dies de recollida i els criteris sobre tipus de residus. També hi haurà un canal de comunicació per informar sobre possibles problemes, i periòdicament es faran públics els resultats de reciclatge que es vagin assolint.

 

En l’editorial del butlletí municipal La Torre, l’alcalde Josep Maria Canudas afirma que des de l’Ajuntament es vol fer el pas cap al sistema porta a porta ’des del diàleg i la transparència, sent conscients de les dificultats que comporta tot canvi i disposats a escoltar suggeriments i propostes de millora per tal que la nostra vila segueixi sent capdavantera en recollida selectiva’.

 

Per a la posada en marxa del sistema porta a porta, l’Ajuntament compta amb l’assessorament de la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener. També es tindrà en compte l’experiència dels municipis propers que ja l’apliquen.

 

Altres temes del butlletí municipal La Torre

 

Com és habitual, La Torre també inclou informacions sobre altres temes d’interès municipal, com l’actual campanya d’elaboració del nou cens de l’ADN dels gossos, les festivitats dels darrers mesos i els articles d’opinió dels grups municipals, entre d’altres qüestions.


Portada del butlletí municipal La Torre - Abril de 2017
Portada del butlletí municipal La Torre - Abril de 2017

Versió per imprimir Enviar a un amic