-a    aA    A+

 • Seu electrònica
 • Geoparc de la Catalunya Central
 • POUM de Súria
 • Ajuts del programa Leader
 • E-fact
 • Compartir cotxe
 • Com obtenir un certificat digital

Ajuntament de Súria
Carrer d'Ernest Solvay, 13
08260 - Súria
T. 93 8682800
F. 93 8682931
E. suria@suria.cat


Amb la col·laboració de: Logo Diputació


Avís legal. Crèdits.
logo rssRSS. Accesibilitat.
Versió mòbil / Sense estils

Notícies

notícies anteriors

Súria celebrarà la diada de Sant Jordi amb el protagonisme dels llibres, les roses, la música i la dansa

13 d'Abril de 2017

Súria celebrarà la diada de Sant Jordi amb el protagonisme dels llibres de temàtica local, les roses, la música i la dansa. Una de les novetats d’enguany serà un itinerari poètic que romandrà instal·lat entre la plaça de Sant Joan i la plaça de la Serradora els dies 21, 22 i 23 d’abril, amb poemes escrits per alumnes dels centres d’ensenyament de la vila.

El programa d’actes de Sant Jordi ha estat organitzat per l’àrea de Cultura de l’Ajuntament i la Biblioteca Pública, dins del programa Súria Municipi Lector, i amb el suport de la Diputació de Barcelona.

 

Com en anys anteriors, la celebració de Sant Jordi inclourà el cicle ’Per Sant Jordi, llibres de casa’, que s’iniciarà dimarts 18 d’abril. Enguany s’incrementarà el nombre de presentacions, amb temàtiques com la poesia, la divulgació científica, la història local, la sensibilització, el testimoni històric i la novel·la eròtica.

 

Tenint en compte que el dia de Sant Jordi s’escau enguany en diumenge, les principals activitats tindran lloc dissabte 22 d’abril. A més de les parades de llibres i roses en els llocs habituals, la plaça de la Serradora acollirà una nova edició de l’activitat ’La Biblioteca al carrer’.

 

Altres actes del programa seran la 22a Mostra de Dansa (dissabte 22 d’abril), la cantata ’El peix pirata’ (dissabte 22 i dimecres 26 d’abril) i una ballada de sardanes (diumenge 30 d’abril).

 

El programa complet dels actes de la Diada de Sant Jordi és el següent:

 

Dimarts 18 d’abril

 • 20.00 h. Presentació dels llibres ’Trilogía Amnesia’ i ’El infierno en la lujuria de Gabriel. El primer pecado capital contra el ser’ de Sílvia Caballol i Clemente. A càrrec de l’autora dels llibres i de la regidora de Cultura, Montserrat Juncadella i Navarra. La surienca Sílvia Caballol i Clemente, llicenciada en Psicologia Clínica per la Universitat Autònoma de Barcelona, va començar al 2015 la seva trajectòria com a novel·lista amb aquests dos llibres transgressors que tracten sobre la passió i la bogeria sense embuts. Lloc: Biblioteca Pública.

Dimecres 19 d’abril

 • 20.00 h. Presentació del llibre ’Cuando tu cerebro decide desconectarse’ d’Irene Carreño i Sánchez. A càrrec de l’autora del llibre, de l’il·lustrador Ivan Vilches Prat, dels impulsors del projecte ACT-Epilepsy i de la regidora de Cultura, Montserrat Juncadella i Navarra. Un conte infantil promogut, per la surienca Iris Serrano i Nieto, en favor de la normalització de l’epilèpsia en què s’explica la història de la Martina, una nena de 5 anys que viu l’experiència de començar a conviure amb aquesta malaltia. Lloc: Biblioteca Pública.

Dijous 20 d’abril

 • 20.00 h. Presentació del llibre ’Memòries Castelltallat. Història popular de la pagesia al municipi de Sant Mateu de Bages’ de L’Arada, Creativitat Social i col·laboradors. A càrrec de la coordinadora del llibre, Dolors Pujols i Farràs, l’alcalde de Sant Mateu de Bages, Joan Ullé i Castellà, i de l’alcalde de Súria, Josep Maria Canudas i Costa. Aquest llibre és un relat de la vida social de Castelltallat. Basat en entrevistes i tallers participatius de recuperació de la memòria popular, la raó de ser de la publicació és sobretot explicar les formes de vida que s’hi van desenvolupar durant els primers dos terços del segle XX. Lloc: saló de sessions de la Casa de la Vila.

Divendres 21 d’abril

 • Durant tot el dia. Itinerari poètic des de la plaça de Sant Joan fins a la plaça de la Serradora. Recorregut de poemes escrits per alumnes de les escoles Francesc Macià, Mare de Déu de Montserrat i Fedac-Súria, de l’Institut Mig Món i de l’Escola Municipal d’Adults.

 • 20.00 h. Presentació del llibre ’Aral’ de Moisés Galindo i Reyes. A càrrec de l’autor del llibre i de la regidora de Cultura, Montserrat Juncadella i Navarra. El poeta surienc Moisés Galindo i Reyes, llicenciat en Filologia Hispànica, ens presenta la seva nova creació, un llibre de poesia format per una trentena de poemes, la temàtica dels quals gira al voltant del desastre ecològic del mar d’Aral. Lloc: Biblioteca Pública.

Dissabte 22 d’abril

 • Durant tot el dia. Parades de llibres i roses. Les llibreries, les floristeries i altres centres i entitats ompliran el carrer en els llocs habituals.

 • Durant tot el dia. Itinerari poètic des de la plaça de Sant Joan fins a la plaça de la Serradora. Recorregut de poemes escrits per alumnes de les escoles Francesc Macià, Mare de Déu de Montserrat i Fedac-Súria, de l’Institut Mig Món i de l’Escola Municipal d’Adults.

 • De 10.00 a 13.00 h. Biblioteca al carrer. Lloc: plaça de la Serradora.

 • 12.00 h. 22a Mostra de Dansa. Coreografies d’escoles d’arreu de Catalunya, presentades per l’Escola de Ballet M. Cinta. Lloc: plaça de Sant Joan (en cas de pluja, l’acte serà a la nau de Ca ’Agut).

 • 17.30 h. Cantata ’El peix pirata’. Primera representació. Una cantata amb música de Josep F. Balasch i lletra de Pilar Monrós. La part instrumental estarà interpretada per professors i alumnes de Nivell Mitjà de l’Escola Municipal de Música, i la part coral serà cantada per totes les corals de l’Escola Municipal de Música i els alumnes de 2n de Primària de totes les escoles surienques. La narració i l’assessorament escènic anirà a càrrec de l’actriu surienca Marialba Esquius i Miquel. Lloc: sala d’actes de la Residència Bell Repòs.

Diumenge 23 d’abril

 • Durant tot el dia. Parades de llibres i roses. Les llibreries, les floristeries i altres centres i entitats ompliran el carrer en els llocs habituals.

 • Durant tot el dia. Itinerari poètic des de la plaça de Sant Joan fins a la plaça de la Serradora. Recorregut de poemes escrits per alumnes de les escoles Francesc Macià, Mare de Déu de Montserrat i Fedac-Súria, de l’Institut Mig Món i de l’Escola Municipal d’Adults.

Dimarts 25 d’abril

 • 20.00 h. Presentació del llibre ’Diari d’un emboscat’ de Jaume Ollé. A càrrec d’Albert Fàbrega i Enfedaque, historiador que va duu a terme la transcripció del diari de l’autor, de l’alcalde del Bruc, Enric Canela i Vallés, i de l’alcalde de Súria, Josep Maria Canudas i Costa. Aquest diari narra el temps que Jaume Ollé va estar emboscat pels paratges de Montserrat i de La Guàrdia, des del desembre del 1938 fins al gener de 1939. El seu testimoni dóna veu a un personatge fins ara desconegut i a unes vivències que segurament van ser compartides per altres homes que van trobar-se en la mateixa situació. Lloc: saló de sessions de la Casa de la Vila.

Dimecres 26 d’abril

 • 15.30 h. Cantata ’El peix pirata’. Segona representació. Una cantata amb música de Josep F. Balasch i lletra de Pilar Monrós. La part instrumental estarà interpretada per professors i alumnes de Nivell Mitjà de l’Escola Municipal de Música, i la part coral serà cantada per totes les corals de l’Escola Municipal de Música i els alumnes de 2n de Primària de totes les escoles surienques. La narració i l’assessorament escènic anirà a càrrec de l’actriu surienca Marialba Esquius i Miquel. Lloc: sala d’actes de la Residència Bell Repòs.

 • 20.00 h. Presentació del llibre ’Paisatges geològics de la Catalunya central’ de Josep Girabal i Guitart. A càrrec de l’autor del llibre i del director del Geoparc Mundial Unesco de la Catalunya Central, Ferran Climent i Costa. Josep Girabal, mestre jubilat, historiador i divulgador de la geologia, ens mostra en aquest llibre 25 itineraris per conèixer el paisatge geològic de la Catalunya Central i posar aquesta ciència a l’abast de tothom. Lloc: saló de sessions de la Casa de la Vila.

Diumenge 30 d’abril

 • 12.00 h. Ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Súria. Organitzada per l’Agrupació Sardanista de Súria. Lloc: Era de La Garriga de Castelladral.


documents relacionats

Portada del programa d’actes de Sant Jordi - Del 18 al 30 d’abril
Portada del programa d’actes de Sant Jordi - Del 18 al 30 d’abril

Versió per imprimir Enviar a un amic