-a    aA    A+

 • Seu electrònica
 • Geoparc de la Catalunya Central
 • POUM de Súria
 • Ajuts del programa Leader
 • E-fact
 • Compartir cotxe
 • Com obtenir un certificat digital

Ajuntament de Súria
Carrer d'Ernest Solvay, 13
08260 - Súria
T. 93 8682800
F. 93 8682931
E. suria@suria.cat


Amb la col·laboració de: Logo Diputació


Avís legal. Crèdits.
logo rssRSS. Accesibilitat.
Versió mòbil / Sense estils

Notícies

notícies anteriors

La Fira de Rams posa el pròleg als actes de Setmana Santa i a les Caramelles de Súria

09 d'Abril de 2017

La Benedicció de Rams i la 9a Trobada Gegantera han estat dos dels actes destacats de la Fira de Rams com a pròleg d’un programa festiu que es tancarà dissabte 15 i diumenge 16 d’abril amb una nova edició de les Caramelles de Súria, que enguany tornaran a ser les més grans de Catalunya.

La 9a Trobada Gegantera ha reunit les colles de Bisbalet d’Igualada, Callús, Cardona, Cervera, Matadepera, Navarcles, Sant Feliu de Llobregat, Sant Vicenç de Castellet, Santpedor, Tuïr (Catalunya Nord) i les surienques Geganters i Grallers del Poble Vell i Geganters d’El Gorg de l’Olla.

 

Les dotze colles geganteres han protagonitzat una cercavila pel centre urbà, amb una ballada final conjunta a la plaça de Sant Joan. Com a cloenda de la Trobada, el cap dels Geganters i Grallers del Poble Vell, Manel Ramos, ha agraït la participació de les colles presents en nom de l’entitat organitzadora.

 

La Benedicció de Rams ha tingut lloc al davant de l’Església Parroquial de Sant Cristòfol, amb la presència de centenars de persones.

 

Al llarg del matí, la plaça de Sant Joan també ha acollit un taller de pintura i inflables, organitzats pels Geganters i Grallers del Poble Vell.

 

El programa d’actes de la Fira de Rams ha acabat per la tarda amb una ballada de sardanes interpretades per la Cobla Súria a la plaça de la Serradora.

 

Els propers actes del programa de Setmana Santa i Caramelles són els següents:

 

Dimarts 11 d’abril

 • 20.00 h. Xerrada ’Gent gran i gent jove en la cultura popular i les caramelles’, a cura de Jan Grau i Martí, assessor i especialista en festes i cultura popular i tradicional, i presentació dels nous cartells de la campanya ’Tracta’m bé’ contra els maltractaments a la gent gran a Súria, promoguda per l’àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Súria. Lloc: saló de sessions de la Casa de la Vila.

Dijous 13 d’abril. Dijous Sant

 • 21.00 h. Cant de La Passió, amb lletra de Jacint Verdaguer i música de Feliu Monné, a càrrec de cantaires i músics de Súria. Recorregut: Església Parroquial de Sant Cristòfol i carrers del centre de la vila.

 • 22.00 h. SPOK. Sopar i concert amb els grups Funk Caramelles, Bruno Marcel, Trivial, El Quinto Carajillo i Boquillas. Lloc: Pavelló Municipal d’Esports.

Divendres 14 d’abril. Divendres Sant

 • 21.00 h. Via Crucis nocturn. Recorregut: camí de la muntanya de Sant Salvador.

Dissabte 15 d’abril

 • 12.00 h. Acte d’inici de Caramelles, amb la presència de representants de les colles i de l’Ajuntament de Súria. Lloc: davant la Casa de la Vila.

 • Durant la tarda. Caramelles a pagès.

 • 20.00 h. Celebració de la Vetlla Pasqual. Lloc: Església Parroquial de Sant Cristòfol.

 • 20.15 h. Sopar per a caramellaires. La venda de tiquets i entrades es farà a les colles i a taquilla. Lloc: nau de Ca l’Agut.

 • 21.30 h. Trobada caramellaire presentada pels comunicadors suriencs Núria Balaguer i Francesc Garriga. Actuació de les colles, aixecada de pilars amb la colla castellera Salats i interpretació conjunta d’El Cant del Poble. Lloc: Pavelló Municipal d’Esports.

 • 00.30 h. Cercavila-xaranga a càrrec de Xaranga Màgic. Recorregut: carrers del centre de la vila.

 • 2.00 h. Concert amb els grups Pastorets Rock i DJ Krilyn. Lloc: Pavelló Municipal d’Esports.

Diumenge 16 d’abril. Pasqua Florida

 • 9.00 a 14.30 h. Actuacions de les colles caramellaires. Horari de localització de les colles: de 9.00 a 11.30h a la plaça Major del Poble Vell, i d’11.00 a 14.30h pels carrers del nucli urbà i la plaça de Sant Joan. El tram de carretera entre la plaça de la Serradora i la plaça de Sant Joan es convertirà en illa caramellaire i de vianants.

 • A partir de les 9.00 h. Esmorzar de Pasqua per a tothom. Lloc: plaça Major (Poble Vell).

 • 12.00 h. Missa solemne de Pasqua. Lloc: Església Parroquial de Sant Cristòfol.

 • 13.30 h. Acte de cloenda de les Caramelles, presentat per Núria Balaguer i Francesc Garriga, amb la participació dels caramellaires de totes les colles, que interpretaran el Ball de caramellaires del Cardener. Lloc: plaça de Sant Joan.

 • 21.00 h. Sopar de Caramelles. La venda de tiquets i entrades es farà a les colles i a taquilla. Lloc: nau de Ca l’Agut.

 • 24.00 h. Concert amb els grups Dr. Prats, Oques Grasses i Absentes. La venda de tiquets i entrades es farà a les colles, a taquilla i a La Taverna de Súria. Lloc: Pavelló Municipal d’Esports.

NOTES

 • Punt d’informació del Diumenge de Pasqua. A la carpa instal·lada a la plaça de Sant Joan.

  • Informació. Horari d’atenció al públic: de 9.00 a 14.30 h.

  • Segles de Pasqua a Súria. Una exposició amb imatges de la història de les Caramelles de Súria i el cicle festiu de Pasqua.

  • Parada de coca i mistela.

 • Centre d’Interpretació del Castell de Súria. Horari del Diumenge de Pasqua: de 9.30 a 14.30 h. Visites durant la resta de l’any, amb reserva prèvia, al telèfon 93.869.69.84 o a l’adreça electrònica turisme@suria.cat.

 • Exposició a Cal Balaguer del Porxo. 47è Concurs Nacional de Fotografia Vila de Súria. Obres participants en aquest certamen puntuable de la Federació Catalana de Fotografia. Del 8 d’abril al 25 de juny. Horari del Diumenge de Pasqua: de 9.30 a 14.30 h. Horari habitual: de divendres a diumenges i festius d’11.00 a 14.00 h. Dissabtes, també de 17.00 a 20.00 h. Inauguració de l’exposició: Dissabte 8 d’abril a les 19.00h.


Colla dels Geganters i Grallers del Poble Vell en la 9a Trobada Gegantera de Súria, dins dels actes de la Fira de Rams
Colla dels Geganters i Grallers del Poble Vell en la 9a Trobada Gegantera de Súria, dins dels actes de la Fira de Rams


Colla dels Geganters d’El Gorg de l’Olla en la 9a Trobada Gegantera de Súria, dins dels actes de la Fira de RamsColla gegantera de Bisbalet d’Igualada en la 9a Trobada Gegantera de Súria, dins dels actes de la Fira de RamsColla gegantera de Callús en la 9a Trobada Gegantera de Súria, dins dels actes de la Fira de RamsColla gegantera de Cardona en la 9a Trobada Gegantera de Súria, dins dels actes de la Fira de RamsColla gegantera de Cervera en la 9a Trobada Gegantera de Súria, dins dels actes de la Fira de RamsColla gegantera de Matadepera en la 9a Trobada Gegantera de Súria, dins dels actes de la Fira de RamsColla gegantera de Navarcles en la 9a Trobada Gegantera de Súria, dins dels actes de la Fira de RamsColla gegantera de Sant Feliu de Llobregat en la 9a Trobada Gegantera de Súria, dins dels actes de la Fira de RamsColla gegantera de Sant Vicenç de Castellet en la 9a Trobada Gegantera de Súria, dins dels actes de la Fira de RamsColla gegantera de Santpedor en la 9a Trobada Gegantera de Súria, dins dels actes de la Fira de RamsColla gegantera de Tuïr (Catalunya Nord) en la 9a Trobada Gegantera de Súria, dins dels actes de la Fira de RamsBallada final de la 9a Trobada Gegantera de Súria a la plaça de Sant Joan, dins dels actes de la Fira de RamsEl president de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, Valentí Serra, parla en la cloenda de la 9a Trobada Gegantera de Súria, al costat del cap dels Geganters i Grallers del Poble Vell, Manel RamosBenedicció de Rams al davant de l’Església Parroquial de Sant Cristòfol, dins dels actes de la Fira de Rams a SúriaBallada de sardanes amb la Cobla Súria a la plaça de la Serradora, dins dels actes de la Fira de Rams a Súria

Versió per imprimir Enviar a un amic