-a    aA    A+

 • Seu electrònica
 • Geoparc de la Catalunya Central
 • POUM de Súria
 • Ajuts del programa Leader
 • E-fact
 • Compartir cotxe
 • Com obtenir un certificat digital

Ajuntament de Súria
Carrer d'Ernest Solvay, 13
08260 - Súria
T. 93 8682800
F. 93 8682931
E. suria@suria.cat


Amb la col·laboració de: Logo Diputació


Avís legal. Crèdits.
logo rssRSS. Accesibilitat.
Versió mòbil / Sense estils

Notícies

notícies anteriors

Súria celebrarà enguany el Dia Internacional de la Dona amb un programa d’actes que es farà entre els dies 4 i 11 de març

28 de Febrer de 2017

Súria celebrarà el Dia Internacional de la Dona amb un programa d’activitats que es desenvoluparà durant la primera quinzena de març. L’acte central tindrà lloc dimecres 8 de març, amb la lectura d’un manifest institucional al davant de la Casa de la Vila i una caminada patrimonial a l’entorn de Fusteret.

Aquesta nova edició del Dia Internacional de la Dona a Súria vol plantejar una reflexió ’sobre les condicions vitals i laborals de les dones’, segons explica la regidora de Benestar Social, Sanitat i Solidaritat, Carme Besa, en la salutació del programa d’actes. En el conjunt del Bages, el Dia Internacional de la Dona se celebra enguany sota el lema ’Trenquem estereotips!’ per afavorir la igualtat d’homes i dones al mercat de treball.

 

La regidora de Benestar Social, Sanitat i Solidaritat constata que ’les dones hem avançat, però no podem deixar de veure que encara queda molt camí per assolir la plena igualtat de drets i d’oportunitats’. Per aquest motiu, el Dia Internacional de la Dona ’és una bona ocasió per recordar-ho i seguir endavant’.

 

Una altra de les activitats destacades del programa serà la representació de l’obra de teatre ’Escenes amb tracte’ (dissabte 11 de març), que anirà a càrrec del grup de teatre Les Magnòlies del Casal de la Gent Gran de Corbera de Llobregat (Baix Llobregat). La representació tindrà lloc al Teatre del Foment Cultural.

 

També es farà una xerrada sobre Rainbow Reiki (dijous 9 de març) per tal d’exposar l’experiència sobre l’aplicació d’aquesta tècnica per millorar la qualitat de vida dels pacients d’oncologia de la Fundació Althaia.

 

El programa del Dia Internacional de la Dona a Súria inclou la representació de l’obra de teatre ’Mars Joan’ del surienc Roc Esquius (dissabte 4 de març), que forma part del cicle ’Art en Cicle’. L’obra serà interpretada per la companyia DARA.

 

L’organització del programa del Dia Internacional de la Dona a Súria és a càrrec de l’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament, amb el suport del Consell Comarcal del Bages, Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD) del Bages, Casal de la Dona, Foment Cultural, Diputació de Barcelona i Institut Català de les Dones.

 

El programa complet del Dia Internacional de la Dona a Súria és el següent:

 

Dissabte 4 de març

 • 20.00 h. Teatre: ’Mars Joan’ del surienc Roc Esquius. Espectacle que forma part del cicle ’Art en Cicle’. A càrrec de la companyia DARA, formada per Ivana Miño, Míriam Tortosa, Ricard Farré i Isidre Montserrat. Lloc: Teatre del Foment Cultural. Entrades exhaurides.

Dimecres 8 de març

 • 9.00 h. Lectura del manifest. Lloc: Davant de la Casa de la Vila.

 • Després de la lectura del manifest. Caminada patrimonial a l’entorn de Fusteret. Es visitarà la Torre de la Pobla, la Creu de Perpinyà, l’edifici de les Bombes i el pou del Salí. Cal portar calçat i roba còmoda de caminada. Amb el guiatge de l’estudiós surienc Albert Fàbrega. Lloc de sortida: Davant la Casa de la Vila.

Dijous 9 de març

 • 19.00 h. Xerrada sobre Rainbow Reiki. Acte sobre l’experiència de voluntariat que s’està desenvolupant per millorar la qualitat de vida dels pacients d’oncologia de la Fundació Althaia a través del reiki. A càrrec de la terapeuta Imma Torrecillas, coordinadora de voluntariat de Rainbow Reiki a Althaia, i de Maria Sanz, presidenta de l’associació Amics del Reiki. Lloc: saló de sessions de la Casa de la Vila.

Dissabte 11 de març

 • 17.00 h. Teatre: ’Escenes amb tracte’. Obra basada en sis històries sobre situacions de maltractament i abús a la gent gran, procedents del llibre ’Relats amb tracte’, publicat dins de la campanya ’Tracta’m bé’. A càrrec del grup de teatre Les Magnòlies del Casal de la Gent Gran de Corbera de Llobregat. Lloc: Teatre del Foment Cultural.


documents relacionats

Portada del programa del Dia Internacional de la Dona a Súria - Del 4 a l’11 de març
Portada del programa del Dia Internacional de la Dona a Súria - Del 4 a l’11 de març

Versió per imprimir Enviar a un amic