-a    aA    A+

  • Seu electrònica
  • Geoparc de la Catalunya Central
  • POUM de Súria
  • Ajuts del programa Leader
  • E-fact
  • Compartir cotxe
  • Com obtenir un certificat digital

Ajuntament de Súria
Carrer d'Ernest Solvay, 13
08260 - Súria
T. 93 8682800
F. 93 8682931
E. suria@suria.cat


Amb la col·laboració de: Logo Diputació


Avís legal. Crèdits.
logo rssRSS. Accesibilitat.
Versió mòbil / Sense estils

Notícies

notícies anteriors

El ple municipal dóna suport unànime a les actuacions que assegurin un futur sostenible per a la mineria de potassa

27 de Febrer de 2017

El ple municipal de Súria va aprovar dijous 23 de febrer per unanimitat una moció de suport i adhesió a la continuïtat minera a Súria i el Bages en condicions de sostenibilitat. La moció va ser presentada conjuntament pels cinc grups municipals amb representació a l’Ajuntament (CiU, GIIS, PSC, ERC i aiS).

La presentació de la moció respon a la inquietud expressada pels representants dels treballadors d’ICL-Iberpotash SA davant una recent sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSCJ) i una resolució de la direcció general d’Urbanisme de la Generalitat que obliguen a cloure els abocaments de residu salí del dipòsit del Cogulló (Sallent) a data del proper 30 de juny. Això comportaria l’aturada del procés productiu de la mina de Vilafruns (Balsareny) i Sallent.

 

En la moció s’expressa el suport de l’Ajuntament de Súria als representants dels treballadors de l’empresa minera per assegurar la continuïtat de la mineria a Súria i al Bages, ’garantint també que es desenvolupi de manera sostenible i amb el compromís ferm amb el medi natural, que garanteixi els llocs de treball actuals i que permeti la creació de noves ocupacions relacionades amb el sector’.

 

La moció també indica que totes les accions de l’Ajuntament de Súria en el seguiment del pla Phoenix d’ICL-Iberpotash i en la tramitació del Pla Director Urbanístic (PDU) de la Mineria al Bages, promogut per la Generalitat, han estat promogudes amb l’objectiu d’’ajudar a la continuïtat minera existent’ com a font d’ocupació i creixement, garantint ’la legalitat urbanística i de sostenibilitat ambiental vigents’.

 

L’acord del ple municipal de Súria serà comunicat als representants sindicals d’ICL-Iberpotash als centres de Súria i de Sallent, a la direcció de l’empresa minera, als ajuntaments de Balsareny i Sallent, i als presidents del Consell Comarcal del Bages, del Parlament de Catalunya i de la Generalitat.

 

Presentació d’al·legacions al PDU de la Mineria del Bages

 

El ple municipal també va aprovar per 10 vots a favor (CiU, ERC, aiS i PSC) i 3 vots en contra (GIIS) un dictamen de ratificació a una resolució d’Alcaldia i un acord de la Junta de Govern Local per presentar al·legacions a l’aprovació inicial del PDU de la Mineria del Bages per part de la Comissió Territorial d’Urbanisme de la Generalitat a la Catalunya Central.

 

Aquestes al·legacions es refereixen principalment a qüestions relacionades amb l’encaix general d’aquest sector industrial en el territori, tenint en compte els actuals projectes d’expansió de l’activitat minera. L’acord serà comunicat a la Comissió Territorial d’Urbanisme.

Versió per imprimir Enviar a un amic