-a    aA    A+

  • Seu electrònica
  • Geoparc de la Catalunya Central
  • POUM de Súria
  • Ajuts del programa Leader
  • E-fact
  • Compartir cotxe
  • Com obtenir un certificat digital

Ajuntament de Súria
Carrer d'Ernest Solvay, 13
08260 - Súria
T. 93 8682800
F. 93 8682931
E. suria@suria.cat


Amb la col·laboració de: Logo Diputació


Avís legal. Crèdits.
logo rssRSS. Accesibilitat.
Versió mòbil / Sense estils

Notícies

notícies anteriors

El web de Ràdio Súria recupera quatre enregistraments de l’històric programa ’Crònica d’aStÚRIAs’

27 de Febrer de 2017

El web de Ràdio Súria ha recuperat quatre emissions de l’històric programa ’Crònica d’aStÚRIAs’, un dels espais més recordats en la història de l’emissora municipal. Les quatre emissions corresponen als darrers mesos de l’any 1991 i són plenament representatives de l’estil humorístic, fresc, innovador i imaginatiu que va caracteritzar aquest programa.

L’equip de ’Crònica d’aStÚRIAs’ era encapçalat pel recordat escriptor i guionista Jaume Esquius i Joan Sagués Kantinu. El nom del programa era una referència irònica al desaparegut setmanari local ’Crònica de Súria’.

 

’Crònica d’aStÚRIAs’ repassava cada setmana l’actualitat surienca amb un to satíric que era insòlit en el panorama radiofònic d’aquella època, tot i l’èxit posterior d’aquest format en la ràdio i la televisió catalanes.

 

En els anys següents, Jaume Esquius va desenvolupar una exitosa i reconeguda trajectòria professional com a escriptor, guionista i col·laborador d’alguns dels programes televisius i radiofònics més populars de Catalunya i de l’estat, com ’Persones humanes’, ’Pasta gansa’, ’Crónicas marcianas’ i ’El Flechazo’, entre d’altres. Abans de la seva prematura desaparició va dirigir el programa ’On vols anar a parar?’ de Catalunya Ràdio.

 

Les quatre emissions recuperades de ’Crònica d’aStÚRIAs’ van sortir en antena els mesos d’octubre, novembre i desembre de 1991. A partir d’ara es poden escoltar en format MP3 a l’apartat ’Àudios’ del web de l’emissora municipal surienca.

 

Ràdio Súria es proposa recuperar emissions d’altres programes històrics per tal de posar-les a l’abast de tothom i contribuir a la preservació del patrimoni sonor d’aquest veterà mitjà de comunicació local.

 

Per aquest motiu, Ràdio Súria convida a antics col·laboradors a facilitar enregistraments de programes, entrevistes i altres documents que formin part dels seus arxius personals, amb l’objectiu de digitalitzar-los i publicar-los de forma permanent en el web de l’emissora.

Versió per imprimir Enviar a un amic