-a    aA    A+

  • Seu electrònica
  • Geoparc de la Catalunya Central
  • POUM de Súria
  • Ajuts del programa Leader
  • E-fact
  • Compartir cotxe
  • Com obtenir un certificat digital

Ajuntament de Súria
Carrer d'Ernest Solvay, 13
08260 - Súria
T. 93 8682800
F. 93 8682931
E. suria@suria.cat


Amb la col·laboració de: Logo Diputació


Avís legal. Crèdits.
logo rssRSS. Accesibilitat.
Versió mòbil / Sense estils

Notícies

notícies actuals

La festa, la música i el simbolisme de la Flama del Canigó centren la celebració de la Nit de Sant Joan a Súria

24 de Juny de 2017

La Nit de Sant Joan es va celebrar a Súria en un ambient festiu, amb el protagonisme de la música i la Flama del Canigó com a símbol dels Països Catalans. Els principals escenaris de la celebració van ser la plaça de Sant Joan i l’entorn de la Casa de la Vila.

Com en els darrers anys, la Flama del Canigó va arribar a Súria des de Manresa, portada per esportistes de la vila. Després d’un recorregut pel centre urbà, la Flama va ser rebuda per l’alcalde Josep Maria Canudas i altres membres de la corporació al davant de la Casa de la Vila, on es va encendre un peveter que va ser instal·lat al pati interior de l’’edifici consistorial.

 

Els esportistes participants van ser Francesc Delgado, Albert Flores, Eduard Flores, Verònica González, Toni Hernández, Raquel Juncadella, Ester Martos, Àngel Mata, David Miguel, Clara Peris, Irene Yerro i Eduard Zomeño, que també van portar la Flama del Canigó a Sant Joan de Vilatorrada.

 

En l’acte institucional de la Nit de Sant Joan, celebrat al vespre davant la Casa de la Vila, l’alcalde Josep Maria Canudas va llegir el missatge de la Flama del Canigó, que enguany ha estat escrit per l’activista cultural Toni Ayala. En el missatge es fa una invitació a ’lluitar contra la complaença fins tenir la feina feta i ben endreçada’ i a no deixar ’que ningú s’atreveixi a apagar-nos les fogueres, aquestes fogueres que fan aflorar els sentiments més nobles dels nostres estimats Països Catalans’.

 

Després de la lectura del missatge de la Flama del Canigó van tenir lloc davant la Casa de la Vila les danses dels capgrossos que representen els quatre elements de la natura (foc, aigua, terra i aire), els balls dels gegants Ton i Ció del Gorg de l’Olla, un pilar de la colla castellera Salats i el ball de cascavells amb el Tro Gros. Les interpretacions musicals van anar a càrrec d’alumnes de l’Escola Municipal de Música i altres músics suriencs.

 

Des de la Casa de la Vila, la Flama del Canigó va ser portada fins al Pla de la Font en una cercavila que va passar pel centre urbà. A la plaça de Sant Joan s’hi va encendre la tradicional foguera i s’hi va fer un sopar de revetlla. La fi de festa va ser un concert amb els grups Trifàsic, Séptimo A i DJ Alexandre Main.

 

L’organització del programa de la Nit de Sant Joan a Súria va anar a càrrec de l’Ajuntament i del Tro Gros, amb la col·laboració d’altres entitats, persones i establiments de la vila.


El peveter de la Flama del Canigó, al pati interior de la Casa de la Vila, dins de la celebració de la Nit de Sant Joan a Súria
El peveter de la Flama del Canigó, al pati interior de la Casa de la Vila, dins de la celebració de la Nit de Sant Joan a Súria


Pas dels esportistes suriencs amb la Flama del Canigó per l’avinguda de l’Ajuntament, dins de la celebració de la Nit de Sant Joan a SúriaEncesa del peveter de la Flama del Canigó al davant de la Casa de la Vila, amb l’alcalde Josep Maria Canudas i un dels esportistes portadors, dins de la celebració de la Nit de Sant Joan a SúriaFoto de grup dels esportistes suriencs que van portar la Flama del Canigó fins a la Casa de la Vila, dins de la celebració de la Nit de Sant Joan a SúriaL’alcalde Josep Maria Canudas llegeix el missatge de la Flama del Canigó, acompanyat d’altres membres de la corporació municipal, dins de la celebració de la Nit de Sant Joan a SúriaEls capgrossos dels quatre elements de la natura inicien la seva dansa al davant de la Casa de la Vila, dins de la celebració de la Nit de Sant Joan a SúriaSalutació dels gegants Ton i Ció del Gorg de l’Olla al davant de la Casa de la Vila, dins de la celebració de la Nit de Sant Joan a SúriaPilar de la colla castellera Salats al davant de la Casa de la Vila, dins de la celebració de la Nit de Sant Joan a SúriaBall de cascavells amb el Tro Gros al davant de la Casa de la Vila, dins de la celebració de la Nit de Sant Joan a SúriaInici de la cercavila per portar la Flama del Canigó a la plaça de Sant Joan, dins de la celebració de la Nit de Sant Joan a SúriaCercavila de la Flama del Canigó amb la Xaranga de l’Escola Municipal de Música, dins de la celebració de la Nit de Sant Joan a SúriaSopar de revetlla a la plaça de Sant Joan, dins de la celebració de la Nit de Sant Joan a SúriaLa foguera a la plaça de Sant Joan, dins de la celebració de la Nit de Sant Joan a SúriaGrup participant en el concert de revetlla a la plaça de Sant Joan, dins de la celebració de la Nit de Sant Joan a Súria

Versió per imprimir Enviar a un amic