-a    aA    A+

  • Seu electrònica
  • Geoparc de la Catalunya Central
  • POUM de Súria
  • Ajuts del programa Leader
  • E-fact
  • Compartir cotxe
  • Com obtenir un certificat digital

Ajuntament de Súria
Carrer d'Ernest Solvay, 13
08260 - Súria
T. 93 8682800
F. 93 8682931
E. suria@suria.cat


Amb la col·laboració de: Logo Diputació


Avís legal. Crèdits.
logo rssRSS. Accesibilitat.
Versió mòbil / Sense estils

Notícies

notícies anteriors

L’alcalde de Súria participarà aquest dissabte 13 de maig en la jornada per defensar els llocs de treball de la mineria

12 de Maig de 2017

L’alcalde Josep Maria Canudas participarà aquest dissabte 13 de maig en la jornada convocada en defensa dels llocs de treball de la mineria de la Catalunya central. La jornada tindrà lloc de 16.00 a 21.00 h a la zona del Nou Congost (Manresa) amb una recollida de signatures, la lectura d’un manifest i altres activitats.

La jornada s’emmarca dins de la campanya ’Defensem els llocs de treball de la mineria’, que compta amb el suport d’organitzacions empresarials, sindicals, polítiques, professionals i socials del Bages.

 

En el manifest es recorda que la mineria és ’un dels motors econòmics i socials més importants’ de la Catalunya central, però que el sector es veu amenaçat per la possibilitat d’una ’dràstica reducció de l’activitat, posant en perill una gran part dels 5.000 llocs de treball directes i indirectes’ que té en l’actualitat.

 

Per aquest motiu, es demana a la Generalitat que ’ajudi a mantenir’ la continuïtat de la mineria sostenible a la Catalunya central, donant suport a ’mesures transitòries’ que assegurin la continuïtat de l’activitat minera a Sallent en condicions de ’sostenibilitat ambiental’ mentre s’acaben les obres de la rampa minera de Súria.

 

En la seva sessió ordinària del passat mes de febrer, el ple municipal de Súria va aprovar per unanimitat una moció de suport i adhesió a la continuïtat minera a Súria i al Bages en condicions de sostenibilitat. La moció va ser presentada pels cinc grups municipals amb representació a l’Ajuntament (CiU, GIIS, PSC, ERC i aiS).

 

En la moció s’expressava el suport de l’Ajuntament de Súria als representants dels treballadors de l’empresa minera per assegurar la continuïtat de la mineria a Súria i al Bages, ’garantint també que es desenvolupi de manera sostenible i amb el compromís ferm amb el medi natural, que garanteixi els llocs de treball actuals i que permeti la creació de noves ocupacions relacionades amb el sector’.

Versió per imprimir Enviar a un amic