-a    aA    A+

  • Seu electrònica
  • Geoparc de la Catalunya Central
  • POUM de Súria
  • Ajuts del programa Leader
  • E-fact
  • Compartir cotxe
  • Com obtenir un certificat digital

Ajuntament de Súria
Carrer d'Ernest Solvay, 13
08260 - Súria
T. 93 8682800
F. 93 8682931
E. suria@suria.cat


Amb la col·laboració de: Logo Diputació


Avís legal. Crèdits.
logo rssRSS. Accesibilitat.
Versió mòbil / Sense estils

Notícies

notícies anteriors

Súria celebra el Dia Mundial de la Poesia amb un emotiu recital poètic i musical en vuit idiomes parlats a la vila

22 de Març de 2017

Súria va celebrar el Dia Mundial de la Poesia amb un emotiu acte que va tenir lloc dimarts 21 de març a la Biblioteca Pública, destacant el valor de la poesia com a mitjà d’autoconeixement, d’apropament intercultural i de creació de bellesa. L’eix de la celebració va ser el poema ’La poesia’ de la poetessa mallorquina Antònia Vicens, que va ser recitat en català, castellà, anglès, gallec, àrab, francès, romanès i alemany per diferents persones de la vila.

L’acte es va iniciar amb unes paraules de benvinguda de la regidora de Cultura, Montserrat Juncadella, i la bibliotecària de Súria, Maria Àngels Alsina, que van animar tothom a la lectura de poemes. En la presentació de l’acte també es va remarcar la capacitat de la poesia per expressar i copsar realitats que no es poden manifestar de cap altra manera.

 

Després de la lectura de ’La poesia’ en diferents llengües, algunes de les persones assistents també van recitar poemes d’altres autors. L’acte va acabar amb la interpretació de dues peces musicals a càrrec del Grup Folk de l’Escola Municipal de Música.

 

La Unesco va declarar el 21 de març com a Dia Mundial de la Poesia amb l’objectiu de donar suport a la diversitat lingüística a través de l’expressió poètica. La seva celebració a Catalunya és una iniciativa de la Institució de les Lletres Catalanes i la Federació Catalana d’Associacions i Clubs Unesco, amb la col·laboració d’altres institucions i entitats del país.

 

L’acte celebrat a Súria amb motiu del Dia Mundial de la Poesia va ser organitzat per la Biblioteca de Súria i l’àrea de Cultura de l’Ajuntament, amb el suport de l’Escola Municipal de Música i la Diputació de Barcelona. Entre les persones assistents es trobava l’alcalde Josep Maria Canudas.

 

Coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la Poesia, la Biblioteca Pública va exposar un aplec de llibres de diferents poetes suriencs o estretament vinculats amb la vila: Josep Colom, Josep Fàbrega, Maria Fosas, Moisés Galindo, Ramón Gómez, Roderic Graells, Antoni Malats, Salvador Perarnau, Josep Maria Rodríguez i Manuel Vilajosana.

 

El poema d’Antònia Vicens que enguany ha estat l’eix del Dia Mundial de la Poesia a Catalunya, és el següent:

 

LA POESIA

 

plana    sobre

la vida    fulgors d’altres mons

t’esclata    als ulls    també

estrelles

d’aigua    eixugades a la cala

de la infantesa    quan

retuts    tornen

els àngels    ja sense

sal    sense ales    i tu

intentes agafar-ne les ombres

penjalls    als fils

d’estendre

les paraules    l’hora

que més voldries

revocar    els morts que

et pugen per

les cames

baldament omplis

la nit

de colomes blanques    tot

esperant

una espurna    de foc

que t’encengui    el poema.


La bibliotecària de Súria, Maria Àngels Alsina, adreça unes paraules de benvinguda a les persones assistents a l’acte commemoratiu del Dia Mundial de la Poesia, al costat de la regidora de Cultura, Montserrat Juncadella
La bibliotecària de Súria, Maria Àngels Alsina, adreça unes paraules de benvinguda a les persones assistents a l’acte commemoratiu del Dia Mundial de la Poesia, al costat de la regidora de Cultura, Montserrat Juncadella


Presentació de l’acte commemoratiu del Dia Mundial de la Poesia a la Biblioteca Pública de SúriaPersones assistents a l’acte commemoratiu del Dia Mundial de la Poesia, celebrat a la Biblioteca Pública de SúriaLectura de poemes en l’acte commemoratiu del Dia Mundial de la Poesia a la Biblioteca Pública de SúriaLectura de poemes en l’acte commemoratiu del Dia Mundial de la Poesia a la Biblioteca Pública de SúriaLectura de poemes en l’acte commemoratiu del Dia Mundial de la Poesia a la Biblioteca Pública de SúriaLectura de poemes en l’acte commemoratiu del Dia Mundial de la Poesia a la Biblioteca Pública de SúriaLectura de poemes en l’acte commemoratiu del Dia Mundial de la Poesia a la Biblioteca Pública de SúriaLectura de poemes en l’acte commemoratiu del Dia Mundial de la Poesia a la Biblioteca Pública de SúriaLectura de poemes en l’acte commemoratiu del Dia Mundial de la Poesia a la Biblioteca Pública de SúriaLectura de poemes en l’acte commemoratiu del Dia Mundial de la Poesia a la Biblioteca Pública de SúriaLectura de poemes en l’acte commemoratiu del Dia Mundial de la Poesia a la Biblioteca Pública de SúriaLectura de poemes en l’acte commemoratiu del Dia Mundial de la Poesia a la Biblioteca Pública de SúriaLectura de poemes en l’acte commemoratiu del Dia Mundial de la Poesia a la Biblioteca Pública de SúriaLectura de poemes en l’acte commemoratiu del Dia Mundial de la Poesia a la Biblioteca Pública de SúriaLectura de poemes en l’acte commemoratiu del Dia Mundial de la Poesia a la Biblioteca Pública de SúriaActuació del Grup Folk de l’Escola Municipal de Música en l’acte l’acte commemoratiu del Dia Mundial de la Poesia a la Biblioteca Pública de SúriaRecull de llibres de poetes suriencs a la Biblioteca Pública de Súria, amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Poesia

Versió per imprimir Enviar a un amic