-a    aA    A+

 • Seu electrònica
 • Geoparc de la Catalunya Central
 • POUM de Súria
 • Ajuts del programa Leader
 • E-fact
 • Compartir cotxe
 • Com obtenir un certificat digital

Ajuntament de Súria
Carrer d'Ernest Solvay, 13
08260 - Súria
T. 93 8682800
F. 93 8682931
E. suria@suria.cat


Amb la col·laboració de: Logo Diputació


Avís legal. Crèdits.
logo rssRSS. Accesibilitat.
Versió mòbil / Sense estils

Notícies

notícies anteriors

El ple municipal aprova per unanimitat l’adhesió de l’Ajuntament a la campanya ’Casa nostra, casa vostra’

27 de Febrer de 2017

El ple municipal va acordar per unanimitat l’adhesió de l’Ajuntament de Súria al manifest ’Casa nostra, casa vostra’ en suport dels refugiats. Una de les mostres d’expressió d’aquest suport serà la col·locació d’una pancarta amb el logotip de la campanya i el lema ’Volem acollir’ a la façana de la Casa de la Vila.

El tema va ser tractat en la darrera sessió ordinària del ple, celebrada dijous 23 de febrer. Segons el text de la moció, Súria és un exemple de solidaritat perquè ’ha sigut poble d’acollida i integració en el passat, ho és en el present i volem que ho continuï sent en el futur’.

 

En l’acord del ple municipal també es manifesta el compromís de donar suport als projectes i iniciatives solidàries que es portin a terme dins de la campanya ’Casa nostra, casa vostra’, impulsada per l’associació catalana d’aquest mateix nom.

 

El manifest ’Casa nostra, casa vostra’ anima la ciutadania a organitzar-se i fer sentir la seva veu en suport dels refugiats. També critica la ’inacció’ de l’estat espanyol en relació amb aquest tema i fa una crida a les institucions catalanes per recolzar els següents punts:

 1. Actuar definitivament davant d’aquesta situació, tal com reclama la ciutadania, perquè Catalunya sigui terra d’acollida.

 2. Garantir la inclusió i el desenvolupament social digne de les persones migrades a Catalunya i comprometre’s a aplicar mesures contra el racisme, la xenofòbia, la LGTBIfòbia i la violència masclista.

 3. Defensar el dret a la lliure circulació de les persones, tal com queda recollit a l’article 13 de la Declaració Universal dels Drets Humans.

 4. Treballar per eradicar les causes d’injustícia, violència estructural, guerra i vulneració dels drets humans en origen, que són l’arrel dels moviments forçats o no desitjats de població. I en aquest sentit, fomentar la cultura de pau amb compromisos immediats.

Versió per imprimir Enviar a un amic