-a    aA    A+

  • Seu electrònica
  • Geoparc de la Catalunya Central
  • POUM de Súria
  • Ajuts del programa Leader
  • E-fact
  • Compartir cotxe
  • Com obtenir un certificat digital

Ajuntament de Súria
Carrer d'Ernest Solvay, 13
08260 - Súria
T. 93 8682800
F. 93 8682931
E. suria@suria.cat


Amb la col·laboració de: Logo Diputació


Avís legal. Crèdits.
logo rssRSS. Accesibilitat.
Versió mòbil / Sense estils

Notícies

notícies anteriors

Súria implementarà un sistema per identificar els gossos a través de l’ADN dels seus excrements

23 de Febrer de 2017

L’Ajuntament de Súria posarà en marxa enguany un sistema pioner a Catalunya per identificar els gossos a través de l’ADN de les deposicions a la via pública. Es tracta d’una iniciativa liderada per la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener que també s’implantarà a Callús i posteriorment a Sant Joan de Vilatorrada.

L’objectiu d’aquest nou sistema d’identificació és eliminar el problema dels excrements de gossos a la via pública, segons va explicar el president de la Mancomunitat i alcalde de Súria, Josep Maria Canudas, en una roda de premsa celebrada aquest dimecres 22 de febrer a la seu d’aquest organisme supramunicipal, a Sant Joan de Vilatorrada.

 

Per a la posada en marxa d’aquest nou sistema es crearà una base de dades d’ADN a partir d’extraccions de sang dels animals, que s’hauran de fer a partir d’aquest proper 1 de març. Aquesta base de dades permetrà identificar els propietaris d’animals que no hagin recollit els excrements de les seves mascotes a la via pública i aplicar les sancions corresponents.

 

Entre l’esmentada data i el 31 de maig d’enguany, les extraccions de sang es podran fer sense cost per als propietaris en dies, hores i lloc que seran anunciats oportunament. Amb posterioritat a aquest termini, les extraccions de sang aniran a càrrec dels propietaris dels animals i hauran de ser realitzades per veterinaris acreditats.

 

L’Ajuntament informarà sobre la posada en marxa d’aquest sistema d’identificació a través d’una campanya pública de difusió i una carta personalitzada per als propietaris de gossos censats. La iniciativa també permetrà actualitzar el cens d’aquestes mascotes.

 

En la roda de premsa també hi van participar l’alcalde de Callús, Joan Badia, el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada, Ramon Planell, i la cap de serveis de Medi Ambient de la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener, Anna Bonvehí.

 

Coincidint amb la celebració de la roda de premsa, es va signar el conveni que farà possible la posada en marxa d’aquesta iniciativa entre la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener i l’empresa especialitzada BBI.BIO.

 

D’aquesta manera, Súria i Callús es convertiran en els primers municipis catalans que implanten aquest sistema d’identificació de l’ADN dels gossos, que ja s’aplica a diferents ciutats del País Valencià, Andalusia, Madrid i altres comunitats de l’estat espanyol, com Xàtiva, Màlaga i Meco.

 

A més de ser un element de brutícia en espais públics, els excrements abandonats dels animals també poden generar problemes sanitaris per la presència de paràsits susceptibles de transmetre’s als humans. L’actual ordenança municipal de Súria sobre tinença d’animals obliga els propietaris de gossos a recollir les deposicions de forma immediata, amb previsió de sancions en cas d’incompliment.

 

Els excrements dels gossos es poden llançar als contenidors de rebuig, a qualsevol paperera o a les papereres especials que es troben ubicades al centre urbà (carrer de l’Areny, darrere les piscines municipals) i als barris de Salipota (passeig del Riu), Sant Jaume (carrer d’Àngel Guimerà pel costat del riu) i Joncarets (carrer de Pablo Picasso), amb la corresponent bossa o paper que les embolcalli.


L’alcalde de Súria i president de la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener, Josep Maria Canudas, parla en la roda de premsa per presentar el nou sistema d’identificació de l’ADN dels gossos
L’alcalde de Súria i president de la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener, Josep Maria Canudas, parla en la roda de premsa per presentar el nou sistema d’identificació de l’ADN dels gossos

L’alcalde de Súria i president de la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener, Josep Maria Canudas signa el conveni per a la posada en marxa del nou sistema d’identificació dels gossos
L’alcalde de Súria i president de la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener, Josep Maria Canudas signa el conveni per a la posada en marxa del nou sistema d’identificació dels gossos

Versió per imprimir Enviar a un amic