-a    aA    A+

 • Seu electrònica
 • Recollida porta a porta
 • Geoparc de la Catalunya Central
 • POUM de Súria
 • Ajuts del programa Leader
 • E-fact
 • Compartir cotxe
 • Com obtenir un certificat digital

Ajuntament de Súria
Carrer d'Ernest Solvay, 13
08260 - Súria
T. 93 8682800
F. 93 8682931
E. suria@suria.cat


Amb la col·laboració de: Logo Diputació


Avís legal. Crèdits.
logo rssRSS. Accesibilitat.
Versió mòbil / Sense estils

Integració tarifària del transport públic

Zonificació del sistema tarifari integrat
Zonificació del sistema tarifari integrat

Súria forma part del sistema d’integració tarifària del transport públic català, que fa possible els desplaçaments en autobús, tren, metro i tramvia, amb una única targeta, a 253 municipis, incloent-hi Barcelona i Manresa. Un dels objectius de la integració tarifària és afavorir un estalvi per als usuaris, ja que els desplaçaments es poden fer pagant un únic viatge, al marge dels sistemes de transports utilitzats.
 
Com funciona
En el sistema d’integració tarifària del transport públic participen totes les poblacions del Bages i les principals ciutats de la província de Barcelona, distribuïdes en sis corones, cadascuna de les quals està dividida en diferents zones. Així, per a un desplaçament entre Súria (zona 6E) i Barcelona (zona 1) cal passar per sis zones. En el cas d’un desplaçament entre Súria i Manresa (zona 6D), cal passar per dues zones.
En cada transbordament és necessari validar les targetes. El temps màxim de transbordament oscil·la entre 1.15 h, per als desplaçaments dins dels municipis d’una mateixa zona, i de 2.30 hores per als desplaçaments entre les sis zones.
 
Tipus de targetes
El preu de les targetes s’estableix en funció de les zones de trànsit fins a arribar a la destinació. El sistema d’integració tarifària ofereix els següents tipus de targetes:
 • T-10. Deu desplaçaments integrats en tots els mitjans de transport, segons les zones a travessar (d’1 a 6 zones). Títol multipersonal.
 • T-50/30. Cinquanta desplaçaments integrats en tots els mitjans de transport, segons les zones a travessar (d’1 a 6 zones), amb una validesa de 30 dies consecutius des de la primera validació de la targeta. Títol unipersonal.
 • T-Familiar (70/30). Setanta desplaçaments integrats en tots els mitjans de transport, segons les zones a travessar (d’1 a 6 zones), amb una validesa de 30 dies consecutius des de la primera validació de la targeta. Títol multipersonal.
 • T-Mes. Desplaçaments il·limitats a les zones delimitades per la primera validació en tots els mitjans de transport, segons les zones a travessar (d’1 a 6 zones), amb una validesa de 30 dies consecutius des de la primera validació de la targeta. Es tracta d’un títol personalitzat mitjançant DNI o carnets acreditatius dels operadors.
 • T-Trimestre. Desplaçaments il·limitats a les zones delimitades per la primera validació en tots els mitjans de transport, segons les zones a travessar (d’1 a 6 zones), amb una validesa de 90 dies consecutius des de la primera validació de la targeta. Es tracta d’un títol personalitzat mitjançant DNI o carnets acreditatius dels operadors.
 • T-Jove. Desplaçaments il·limitats a les zones delimitades per la primera validació en tots els mitjans de transport, segons les zones a travessar (d’1 a 6 zones), amb una validesa de 90 dies consecutius des de la primera validació de la targeta. Es tracta d’un títol personalitzat mitjançant DNI o carnets acreditatius dels operadors, per a joves menors de 21 anys. Es pot ampliar l’edat fins als 25 anys si s’acredita que s’estan cursant estudis en facultats i centres docents i s’obté un carnet acreditatiu d’ampliació d’edat de la T-Jove.
 • T-Dia. Desplaçaments il·limitats a les zones delimitades per la primera validació en tots els mitjans de transport, segons les zones a travessar (d’1 a 6 zones), amb una validesa d’un dia des de la primera validació de la targeta. Títol unipersonal.
Les targetes integrades de viatges limitats (T-10, T-50/30 i T-Familiar) permeten fer fins a tres transbordaments en diferents mitjans de transport. Les altres targetes no tenen cap limitació de transbordament.
Els desplaçaments entre municipis limítrofes o estacions contigües de zones diferents es poden efectuar amb targetes T-10, T-50/30 o T-Familiar d’una zona, si no es realitzen transbordaments.
 
On es poden comprar les targetes
Les targetes integrades es poden adquirir a l’establiment La Cantina (carrer de Salvador Vancell, número 24), que es troba al davant de l’estació d’autobusos.
 
Més informació
 • Atenció Ciutadana de la Generalitat: telèfon 012.
 • Autoritat Territorial de la Mobilitat: telèfon 93.362.00.20.
 • Web de l’Autoritat Territorial de la Mobilitat: www.atmcomarquescentrals.cat
 
 

Versió per imprimir Enviar a un amic