tancar Tancar googleMaps

-a    aA    A+

  • Seu electr˛nica
  • Recollida porta a porta
  • Geoparc de la Catalunya Central
  • POUM de S˙ria
  • Ajuts del programa Leader
  • E-fact
  • Compartir cotxe
  • Com obtenir un certificat digital

Ajuntament de S˙ria
Carrer d'Ernest Solvay, 13
08260 - S˙ria
T. 93 8682800
F. 93 8682931
E. suria@suria.cat


Amb la colĚlaboraciˇ de: Logo Diputaciˇ


AvÝs legal. CrŔdits.
logo rssRSS. Accesibilitat.
Versiˇ m˛bil / Sense estils

Campanya d’Excavacions Arqueol˛giques

La Campanya d’Excavacions Arqueològiques és una iniciativa de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament, amb la col·laboració de l’institut Mig-Món i l’autorització i suport del Servei d’Arqueologia de la Generalitat. El seu objectiu principal és recuperar o descobrir restes que ajudin a enriquir el patrimoni surienc i ampliar el coneixement històric de la vila, tot apropant el món de l’arqueologia als estudiants.
 
Les excavacions són dirigides per arqueòlegs professionals. En els treballs participen voluntàriament estudiants de l’institut Mig-Món, acompanyats d’estudiosos locals, professors i altres persones interessades.
 
La periodicitat de la Campanya d’Excavació Arqueològica és anual. En les edicions realitzades fins ara, s’ha aconseguit treure a la llum rellevants troballes d’origen medieval a l’espai patrimonial de les Guixeres i al mas La Garrigosa.
 
En el cas de les Guixeres, els treballs han contribuït a definir la importància que va tenir aquest indret per a la història de Súria com a zona de producció de guix, en un precedent medieval de l’activitat extractiva a la vila.
 
Pel que fa al mas La Garrigosa, es tracta d’un dels elements arqueològics destacats del Samuntà, una àrea que, a més dels seus valors paisatgístics, conserva importants restes arqueològiques, bàsicament d’origen medieval. L’existència del mas La Garrigosa està documentada des del segle XII.
Tel. 93.868.28.00Fax 93.868.29.31W. www.suria.catA/e. imatge emailCarrer Ernest Solvay, 13S˙ria08260


TrÓmits i gestions relacionats

Versiˇ per imprimir Enviar a un amic